Home

Nieuws 4 reacties

Minister helpt bij protest over de grens

Den Haag - Nederlandse burgers die bezwaar maken tegen ontwikkelingen op Duits grondgebied vlak tegen de Nederlandse grens kunnen hulp krijgen. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) zegt dat ze waar mogelijk Nederlanders wil helpen hun recht te vinden in het buitenland.

Aanleiding voor de opmerking van de minister is de oprichting van een windmolenpark, vlak over de Duits-Nederlandse grens, waartegen bezwaar vanuit Nederland niet mogelijk (meer) zou zijn. De minister zegt dat het de taak van de Duitse overheid is om Nederlandse burgers (voor zover die betrokken zijn) te informeren. De minister heeft de Nederlands-Duitse Commissie voor de Ruimtelijke Ordening gevraagd een brochure op te laten stellen over de Nederlandse en Duitse procedures voor ruimtelijke ontwikkelingen.

Laatste reacties

 • Jan Mark

  Deze miep kan wel zeggen dat het de taak is van de Duitse overheid is bij de bouw van een windmolenpark op ca. 4 km van de Nederlandse grens de Nederlandse omstanders te informeren, maar de Nederlandse overheid vergeet zelf de Duitse buren te informeren bij het plannen van asielzoekeropvang voor 750 mensen op 800 meter van onze oosterburen. 

  Zeggen wat de mensen willen horen en jezelf er niet aan houden.

 • juur


  Laat die  Miep   eerst eenduidende  regels opstelen in Nederland voor dat ze over het buitenland begint. ER zijn gemeenten die  regels opstellen  waar echt niet bij nagedacht is. Leken raadsleden die achter eigen belang behatigers aanlopen.

  Dat zie je in Duitsland niet.

 • maatje 1904

  Vergeet de provincies niet want daar zit ook alle verstand niet om maar te zeggen helemaal niks.

 • koestal

  Ze gaat ook al tekeer tegen boeren met hun stikstofuitstoot ,net alsof het verkeer waar zij minister van is ,geen stikstofuitstoot heeft ,terwijl veel snelwegen door de natuur of stadswijken gaan .In stadswijken of langs snelwegen hebben bewoners een half jaar korter te leven door de stikstofuitstoot ,is vorige week uit een rapport gebleken. Schiphol,Lelystad en Rotterdam moeten groeien in haar optiek terwijl dat ook weer vervuiling met zich mee brengt. De melkveehouders moeten inkrimpen in visie van het kabinet . Laten ze eens stoppen met deze domme  tegenstrijdige opmerkingen

Of registreer je om te kunnen reageren.