Home

Nieuws

BayWa koopt handelshuis Roemenië

München/Rotterdam – BayWa neemt agrarisch handelshuis Patberg International in Boekarest over. Als de Roemeense autoriteiten akkoord gaan, wordt het bedrijf onder de Nederlandse houdstermaatschappij BayWa Agrar International geschoven onder de naam BayWa Agri Romania. Het Duitse handelsconglomeraat ziet Roemenië als een strategisch belangrijke plaats om Zuidoost-Europa te veroveren.

Roemenië is volgens topman Klaus Josef Lutz een interessante plaats om granen en oliezaden in te kopen. "Het teeltareaal in Roemenië heeft ook een groot groeipotentieel in zich in termen van productiviteit." BayWa is volgens Lutz van plan na de overname verder te investeren in met name de logistiek in Roemenië, zodat het potentieel van het Donau-stroomgebied optimaal kan worden benut.
BayWa Agri Romania telt twintig werknemers. BayWa is op overnametoer. De onderneming kocht of startte eerder agrarische handelsbedrijven in onder meer Duitsland, Spanje en Italië. De internationale koers is deels uitgestippeld door de Nederlander Ito van Lansschot, die eerder bijna zestien jaar lang onafgebroken de scepter zwaaide over Nidera. De besluiten worden in samenspraak met BayWa-dochter Cefetra genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.