Home

Nieuws 1591 x bekeken 1 reactie

Vegetarische Slager haalt eerste miljoen op

Den Haag - De Vegetarische Slager zet de twee weken geleden aangekondigde uitgifte van een obligatielening door.

Het bedrijf meldde vrijdag het eerste miljoen van de obligatielening binnen te hebben en vertrouwt erop dat ook het resterende bedrag kan worden opgehaald. In totaal wil de producent van onder meer vleesloze gehaktballen en hamburgers, 2,5 miljoen euro ophalen bij particuliere beleggers.

Fabriek bouwen

Met dat geld wil het snelgroeiende bedrijf een fabriek in Breda bouwen, met een capaciteit van 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten per jaar.

2600 verkooppunten

Akkerbouwer Jaap Korteweg startte de Vegetarische Slager in 2008. Twee jaar later opende hij in Den Haag een vegetarische slagerswinkel. Inmiddels telt het bedrijf meer dan 2600 verkooppunten en worden de producten verkocht in dertien landen.

In Nederland worden de producten van de Vegetarische Slager onder meer verkocht bij de supermarkten Ekoplaza, Jumbo, Coop en Albert Heijn. Ook bij steeds meer delicatessenwinkels, verswinkels, slagers en bakkers zijn de producten te krijgen.

Eerder dit jaar werd Korteweg uitgeroepen tot de beste ondernemer van 2015.

Eén reactie

  • Sjarlie

    Firma van fake, list en bedrog bedoel je.snap niet dat je op zo'n manier wilt meeliften over de rug vd boer.

Of registreer je om te kunnen reageren.