Home

Nieuws 24 reacties

Vion nog in bijzonder beheer

Boxtel – Vleesconcern Vion is niet per 1 januari uit de afdeling bijzonder beheer van zijn banken gehaald. Financieel topman Jacques Straathof zei bij een persbijeenkomst in de zomer van 2014 dat de voorgaande directie van Vion met de banken de afspraak had gemaakt dat Vion in principe tot 1 januari 2015 in bijzonder beheer blijft en dus een hogere rente betaalt.

Het bedrijf wil niet op de situatie ingaan. Straathof suggereerde bij de genoemde bijeenkomst in Abcoude dat banken domweg willen profiteren van de situatie. Omdat Vion in bijzonder beheer zit, betaalt de onderneming op jaarbasis volgens hem miljoenen extra rente. Vion meldde vorig jaar verschillende keren dat het sneller dan 1 januari 2015 uit bijzonder beheer bevrijd denkt te zijn, mits een nieuw strategisch plan wordt goedgekeurd, maar banken gingen hier niet mee akkoord.
Financiers hebben zich niet uit willen laten over een mogelijke einddatum. Een bankbestuurder zei eind vorig jaar anoniem wel dat niet de kalender, maar financiële resultaten bepalen of een bedrijf in bijzonder beheer blijft. Een woordvoerder van Vion zegt dat de onderneming binnen enkele weken hoopt meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Laatste reacties

 • Vlemminx Varkens VOF

  wie heeft nu de zwarte piet, Vion of Rabo?

 • varkenshouder1

  Banken zijn ook dieven dus in dit geval zal een deel ook wel in het gelijk zijn van Vion.

 • alco1

  Hypotheken worden afgesloten met van te voren vastgestelde verplichtingen.
  In bijzonder beheer val als je niet aan die verplichtingen voldoet.
  Wanneer doet een bank het goed? Direct de stekker er uit of nog enige coulance geven?
  Volgens sommige mensen doen banken het nooit goed.

 • w v gemert

  Waarom verrast mij dit bericht nou niet ? Misschien omdat de berichten van de leiding in het verleden ook niet klopte. Leveranciers let op uw centen of voorschot op de rekening voor levering.

 • w v gemert

  Nog een vraagje vergeten, eigen vermogen verder gedaald, is dat ook een reden?

 • boerkebrabant

  ik snap dat niet zo, vorig jaar vertelde herkemy dat vion nagenoeg schulden vrij was? hoe kom je dan met zulk groot bedrijf in bijzonder beheer terecht?

 • Wim Toornstra

  Het wordt pas gevaarlijk om aan VION te leveren bij opgaande markt.
  Vorig jaar konden ze bij opgaande markt ook al niet volgen. Als er dadelijk meer geld moet komen om de varkens aan de haak te krijgen dan zal blijken hoe groot het probleem is.

 • chila

  Deze week weer -4 ct in duitsland. Nog ff en er komen ook weer veel varkensbedrijven in bijzonder beheer. Toch iedereen nog een gezond 2015.(zowel lichamelijk als financieel.)

 • priems

  valt ook niet mee met een rare koffieboon aan het roer

 • John*

  zolang vion er is hebben tonnies en van rooi het goed.

 • w v gemert

  Boerkebrabant hij was nog aan het leren, tegenwoordig hoor ik weinig.

 • boerkebrabant

  ach ja tussen nagenoeg geen schuld of ik zeg maar wat, een miljard of 5, zit ook niet veel tussen, boze tongen beweren dat er een grote claim van het bedrijf ligt wat rendac heeft gekocht? de winst cijfers zouden kunstmatig hoog gehouden zijn, dit alles om veel geld te ontvangen met de verkoop. nou het laatste is in ieder geval gelukt. zou dat de reden zijn dat ze nog steeds onder speciaal beheer zitten?

 • Hogman1

  Als je als vleesverwerker niet in de quote 500 staat is er al veel mis laat staan dat je onder speciaal beheer valt.
  Zeker na het afgelopen boekjaar 2014 ... het beste jaar ooit

 • w v gemert

  Boerkebrabant, alles is mogelijk en ik sta nergens versteld van en dat vindt zijn oorsprong in alle onwaarheden en halve waarheden en fraude die daar heeft plaats gevonden de afgelopen jaren. De Rabo zit aan het stuur met als enig doel haar schade beperken.

 • evanderpasch1

  En binnenkort moet herkemy weer wachtgeld hebben, zie z,n verleden oa bij DE

 • a.vdijk2

  De vleesmarkt van VION is vooral volume en kostprijs gedreven. Hierin zal VION moeten excelleren om te overleven. Het product en marge gedreven deel van de afzet is te klein. Met de wurgband van de bank om de nek (terecht of onterecht) is het echter moeilijk om nog een sprint te trekken. Als VION niet min of meer 'too big is to fail' is, was het wellicht allang failliet geweest.

 • priems

  Het blijft koffiedik kijken bij VION

 • Ishtar

  Vion.....
  Iedereen buiten de vee-industrie sector wist al jaren lang dat er iets niet klopte.
  Immers de blufpoker en mooie praatjes werd echt wel gezien.
  Maar ja het falen werd totaal breed gedragen, de politiek (met name onze vrienden van de cda en sgp en vvd), en alle vee-industrie bestuurders en het volledig falen van ZLTO en LTO en Rabobank die deze constructie gedoogde.
  Baantjes machine op amateur niveau.......

  Vion is in de NL geschiedenis HET bedrijf met de grootste blunders en totaal falende bestuurders.
  Fraude, knutselen met cijfers is in die omgeving dan heel normaal, immers niemand die controleerd.
  Deze sector, had en heeft niets met professionaliteit te maken.
  De ingrediëntentak is voor 1,6 miljard euro aan het Amerikaanse bedrijf Darling International verkocht.
  Maw de Amerikanen zijn de enige die de boeken hebben, en dus in het verleden kan spitten of het wel of niet klopte.
  Ik hoop dat de Amerikanen korte metten maken met Vion, en idd een claim neerleggen van 10 miljard euro als het gaat om verkeerde cijfers en boeken.
  En ik hoop dat de Amerikanen rechzaken gaan beginnen tegen alle oud bestuurders, immers enige vorm van verantwoordelijkheid, of controlerende taken, is niet aanwezig in alle lagen van de
  vee-industrie.

 • haarlo

  poeh poeh Ishtar, stemmingmakerij op kleuterschoolniveau

 • norbert79

  W van gemert ga eens aan het werk, ipv Vion heletijd afzeiken!!!

 • boerkebrabant

  jammer als je de waarheid niet onder ogen wilt zien, norbert,
  zal ik jou eens een voorspelling gaan doen voor 2015.
  vion gaat in duitsland noodgedwongen alles of een overgroot deel van zijn slachthuizen af stoten, dit doen ze niet uit vrije wil, maar gedwongen door de bank. zelf komen ze niet tot de beslissing, want als ze alleen nog maar in nederland slachten moet de hele top eruit, en niemand van die top gaat zijn eigen graf graven.
  hopelijk krijgen ze dan de finaciering rond, om boxtel klaar te maken voor de toekomst, lukt dit niet dan gaan ze de varkens een dag of 5 later betalen, waarmee kapitaal vrij komt om toch aan de slag te kunnen gaan in boxtel, wel hoeft er dan maar een directeur over te blijven, en ook de buitendienstmedewerkers kunnen bijna allemaal op zoek naar een andere baan, uiteindelijk komt er dan een bedrijf te staan zoals van rooi in helmond, alleen dan nog een beetje groter, en daar lopen niet veel te veel mensen rond zoals bij vion nu nog wel het geval is. heeel misschien komt het dan toch nog goed, en hoeven ze niet constant de laagste prijs voor de varkens te betalen, maar kunnen ze ook eens voorop lopen met de prijs in positieve zin.
  een ander optie zou kunnen zijn dat het in zijn geheel word verkocht

 • agneaux

  Vion verliest dagelijks geld - procentueel daalt het eigen vermogen.
  Er zit nog een berg vlees in de koeling - ook dat is een blok aan het been en gaat van het eigen vermogen af. Er zullen drastische maatregelen getroffen moeten worden om dit schip drijvend te houden maar geld is niet beschikbaar. Het kip met de gouden eieren is verkocht - de kat in de zak is achter gebleven. Rabobank heeft een dubbel probleem: Als Vion ploft - ploffen ook de boeren die hebben geleverd (wanneer ze niet betaald krijgen). Succes er mee....

 • w v gemert

  Norbert, ik heb net mijn varkens verzorgt, zo goed ? Is er bij Vion al wat verandert ?

 • trust

  de onzinkbare titanic is helaas op de ijsberg gevaren, alleen de kapitein heeft het zinkend schip verlaten met enkele ZLTO bestuurders. het orkest is nog aan het spelen, maar helaas zal dit het laatste couplet zijn. ZLTO bestuurders bedankt voor het verkwanselen van miljoenen aan boerengeld. schaamt uzelf.

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.