Home

Nieuws 1488 x bekeken 1 reactie

NMV: kabinet zegt het één en doet het ander

Ingen – "Het kabinet zegt het één en doet het ander." Deze korte reactie geeft voorman Dirk-Jan Schoonman van de Melkveehoudersvakbond NMV op het vandaag gepresenteerde kabinetsbeleid.

Ook mist hij een duidelijke visie van de overheid op het energiebeleid. Schoonman kan niet begrijpen dat een overheid, die pleit voor innovatie, gaat bezuinigen op dezelfde post. Ook mist hij een heldere visie op het gebied van energie. "Het moet allemaal duurzamer en groener, maar dan moet daar wil stimulerend beleid tegenover staan. Dat mis ik", aldus Schoonman. Hij wil graag dat Nederland een voorbeeld neemt aan Duitsland. "Als er stimulerende maatregelen komen ten aanzien van zonnecellen dan is onze sector snel energieneutraal", stelt hij.

Ook zet Schoonman vraagtekens bij het aangekondigde natuurbeleid dat samen mét de samenleving invulling moet gaan krijgen. "Hoe gaan wij dat invullen? Laten we alstublieft praktisch blijven. Het is allemaal iets te veel natuur, zonder rekening te houden met ondernemers in het landelijk gebied."

Eén reactie

  • somporn

    Overheid wil maar 1 ding en dat is als een landbouwer als Ot en Sien
    werkzaam in een natuurgebied.
    Den Haag slacht de kip met gouden struisvogel eieren.
    Hoe kan men de sector die het meeste geld in het laatje brengt de nek omdraaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.