Home

Nieuws

Lemken investeert in hoofdkwartier Alpen

Alpen - Landbouwmechanisatiebedrijf Lemken gaat het hoofdkantoor in het Duitse Alpen in de regio Nederrijn fors uitbreiden. Het initiatief is een belangrijk onderdeel van een investeringsprogramma, waarvoor bij elkaar €50 miljoen is vrijgemaakt, zo deelt het concern vrijdag mee.

De nieuwe kantoorfaciliteiten leveren vanaf begin volgend jaar 140 moderne werkplekken voor constructeurs en elektronica-ingenieurs op. Tevens ontstaat een grote testhal met laboratoria en simulatieruimtes. Het uitgekiende van de nieuwbouw is dat de werkplekken en testruimtes in één gebouw zijn geïntegreerd. Hierdoor zijn de ingenieurs snel van de ene plaats op de andere en ontstaan er mogelijkheden voor verdere uitbreiding, zegt vennoot Nicola Lemken. "Wij zijn blij dat de lang gekoesterde bouwplannen eindelijk realiteit worden. Het was de hoogste tijd voor meer plaats voor constructie en tests."

Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 5.800 vierkante meter. In het gebouw is 3.100 vierkante meter kantoorruimte verdeeld over twee verdiepingen en een testhal van 4.200 vierkante meter. De integratie van de kantoren van de constructeurs in het fabriekskarakter van de halstructuur resulteert in ruime, vrijwel kolomvrije kantoren, die optimaal zijn afgestemd op de eisen van de gebruikers. Geluidstechnisch zeer effectieve, deels glazen, scheidingswanden zorgen dat de ingenieurs in projectteams bij elkaar kunnen zitten zonder in hun concentratie te worden gestoord, zo licht het concern toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.