Home

Nieuws 933 x bekeken 2 reacties

'Samenwerking opsporing voedselfraude moet beter'

Brussel – De samenwerking tussen controle-organisaties in de EU die zich richten op voedselveiligheid moet beter.

Dat vinden meerdere Europese landbouwministers en de Europese Commissie. Na het paardenvlees-schandaal is de Europese Commissie in het voorjaar van 2013 met een actieplan voedselfraude begonnen. Dat loopt nog steeds. Een van de onderdelen van het actieplan is het aanscherpen van controles door het oprichten van een speciaal Europees netwerk waarin de Europese lidstaten samenwerken met de Commissie. Recent is er volgens de nieuwe werkwijze opnieuw onderzoek gedaan naar het voorkomen van paardenvlees in de voedselketen. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  Laat om te beginnen duidelijk op de verpakking staan wat er in zit .Niet zoals nu mais Vla enz , met vele toevoegingen als weide koeien melk vla verkopen. De boer en burger worden zo misleid /opgelicht .
  Dit geld even zeer voor chocola die bestaat om te beginnen vooral uit suikers. En chocolade noten geoogst door kinderslaven
  in de Ivoorkust,Daar heb je geen grote dure logge organisatie voor nodig maar een beetje lef.

 • Elevage

  is er pas niet vastgesteld dat de verpakkingen juist niet de informatie moeten vermelden van afkomst? Dit in verband met de kosten.....
  En dan wel controleren............. hier kan geen consument de lijn van volgen

Of registreer je om te kunnen reageren.