Home

Nieuws 10 reacties

Inloggen op RVO.nl met oude code kan nog

Den Haag – Inloggen met de huidige gebruikerscode en wachtwoord op mijn.rvo.nl is nog mogelijk tot eind dit jaar. Dit schrijft minister Kamp van Economische Zaken in een Kamerbrief, naar aanleiding van vragen van Kamerlid Helma Lodders (VVD).

Lodders vreesde dat boeren te weinig tijd hadden om de nieuwe toegangssleutel eHerkenning aan te schaffen, omdat de ondernemers pas twee weken voor de invoering ervan middels een brief op de hoogte werden gesteld.

Vorige maand meldde uitvoeringsorganisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) dat ondernemers vanaf 1 juli alleen nog maar kunnen inloggen met eHerkenning. De nieuwe toegangscode werkt inmiddels op mijn.rvo.nl. Daarnaast blijft het mogelijk met de oude authenticatiemiddelen van het voormalig DR-loket in te loggen op de overheidssite. Minister Kamp schrijft in de brief dat 'in uitzonderlijke situaties' de oude code gebruikt mag worden om in te loggen. Ondernemers moeten daarvoor contact opnemen met RVO.nl. Per 1 januari 2015 is het eigen middel niet meer bruikbaar en is inloggen met eHerkenning voor ondernemers en organisaties en Digid voor particulieren de enige manier om bij RVO in te loggen, aldus dus minister.

De landbouwsector reageerde verontwaardigd toen bleek dat de kosten voor aanschaf van eHerkenning voor eigen rekening was. Het gaat om grofweg drie tientjes per jaar. Burgers die inloggen met Digid hoeven daarvoor niets te betalen. In dezelfde brief schrijft Kamp dat Brussel Nederland niet verplicht om de kosten voor aanschaf eHerkenning op het bordje te leggen van de ondernemer. Lidstaten mogen zelf beslissen om deze kosten al of niet bij de gebruiker in rekening te brengen. Lodders vreesde voor lastenverzwaring, maar minister Kamp is het daar niet mee eens. Volgens hem gaat de ondernemer er straks per saldo op vooruit door de invoering van eHerkenning, onder meer door tijdsbesparing.

Laatste reacties

 • cornelis 22

  Tijdsbesparing ?

 • Schaapje

  Hoezo tijdbesparing - of we nu inloggen met onze oude code of straks met de nieuwe eherkenning. De in te vullen rotzooi blijft het zelfde.

 • ae-ea

  Precies. flikker toch op met je rotzooi.

 • bankivahoen

  Als je hier weer aan gewend bent zal er weer iets anders komen onder het mom van je eigen veiligheid ! Boertje pesten of z'n Hollands!
  Als niemand nou nog eens inlogde wat zou er dan gebeuren ?

 • .....

  Massaal de RVO.nl site boycotten

 • joopi

  Dat je kon inloggen met je oude inlogcode kwam ik ook achter, dat ze daarna het gedeelte dat ik nodig had vast uitgezet hadden kwam ik ook achter, nee heel fijn dat je dan nog kan inloggen :(

 • boerderij12

  kamp laat weer even zijn ware gezicht zien

 • h.j

  tijd bespaaring ?
  ik moest eerst 2 codes invoeren nu 3

 • ikkethuis

  Wat een geld klopperij en onzin, je moet betalen om in te loggen bij rvo het moet niet gekker worden.Ze sturen maar weer de papieren versie.

 • agro1

  FOLLOW THE MONEY. heeft niks met pesten of tijdsbesparing te maken, enkel met zakkenvullen, want dat zitten er een paar verschrikkelijk te doen. ZETenz is van onze eigen geliefde en door wanbestuur in schrikkelijke geldnood gekomen zich belangenbehartigende organisatie noemende zieltogende club. need I say more?? verdienmodel, door der Staat geruggesteund. en verder verloopt alle eerlijk. FOLLOW THE MONEY!!!!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.