AlgemeenNieuws

Inloggen op RVO.nl met oude code kan nog

Den Haag – Inloggen met de huidige gebruikerscode en wachtwoord op mijn.rvo.nl is nog mogelijk tot eind dit jaar. Dit schrijft minister Kamp van Economische Zaken in een Kamerbrief, naar aanleiding van vragen van Kamerlid Helma Lodders (VVD).

Lodders vreesde dat boeren te weinig tijd hadden om de nieuwe toegangssleutel eHerkenning aan te schaffen, omdat de ondernemers pas twee weken voor de invoering ervan middels een brief op de hoogte werden gesteld.

Vorige maand meldde uitvoeringsorganisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) dat ondernemers vanaf 1 juli alleen nog maar kunnen inloggen met eHerkenning. De nieuwe toegangscode werkt inmiddels op mijn.rvo.nl. Daarnaast blijft het mogelijk met de oude authenticatiemiddelen van het voormalig DR-loket in te loggen op de overheidssite. Minister Kamp schrijft in de brief dat ‘in uitzonderlijke situaties’ de oude code gebruikt mag worden om in te loggen. Ondernemers moeten daarvoor contact opnemen met RVO.nl. Per 1 januari 2015 is het eigen middel niet meer bruikbaar en is inloggen met eHerkenning voor ondernemers en organisaties en Digid voor particulieren de enige manier om bij RVO in te loggen, aldus dus minister.

De landbouwsector reageerde verontwaardigd toen bleek dat de kosten voor aanschaf van eHerkenning voor eigen rekening was. Het gaat om grofweg drie tientjes per jaar. Burgers die inloggen met Digid hoeven daarvoor niets te betalen. In dezelfde brief schrijft Kamp dat Brussel Nederland niet verplicht om de kosten voor aanschaf eHerkenning op het bordje te leggen van de ondernemer. Lidstaten mogen zelf beslissen om deze kosten al of niet bij de gebruiker in rekening te brengen. Lodders vreesde voor lastenverzwaring, maar minister Kamp is het daar niet mee eens. Volgens hem gaat de ondernemer er straks per saldo op vooruit door de invoering van eHerkenning, onder meer door tijdsbesparing.

Beheer
WP Admin