Home

Nieuws 481 x bekeken

The Greenery schrapt 350 banen

Barendrecht - The Greenery schrapt 350 van de 1.645 banen. Dat maakte de coöperatieve handelsonderneming in groente en fruit dinsdag bekend.

De banen verdwijnen voor het grootste deel in Nederland, verspreid over de hele organisatie. Het groente- en fruitbedrijf maakte eind vorig jaar al bekend dat er een reorganisatie doorgevoerd zou worden. Hoeveel banen er geschrapt gingen worden, was toen niet bekend.

De reorganisatie maakt onderdeel uit van een aangescherpte strategie om het handelsbedrijf weer winstgevend te maken.

The Greenery leed in 2013 een nettoverlies van 21 miljoen euro. Dat werd grotendeels veroorzaakt door de reorganisatievoorziening van 23 miljoen euro die vooruitlopend op de banenreductie alvast werd genomen.

De omzet daalde, van 1,4 miljard euro in 2012, tot 1,3 miljard. Doordat er steeds minder partijen op de markt zijn om groente en fruit af te nemen, staan de prijzen onder druk. Ook het langdurig koude en donkere voorjaar zorgde in 2013 voor tegenvallers bij groente- en fruitleveranciers.

The Greenery is het grootste groente- en fruitbedrijf van Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.