Home

Nieuws 1187 x bekeken 3 reacties

'Vion zet Duitse bedrijven in etalage'

Amsterdam - Vion Food zet opnieuw bedrijfsonderdelen in de etalage.

Hoogstwaarschijnlijk worden de Duitse activiteiten verkocht. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD) op basis van eigen onderzoek. Ook zou volgens het blad de optie op tafel liggen om het hele bedrijf te verkopen.
Vion wil de berichten van het FD bevestigen noch ontkennen. "Wat we lezen in het FD is een variatie op thema's en geruchten en speculaties zoals die al langer de ronde doen sinds deze zomer. Vion ontkent of bevestigt niets", aldus woordvoerder Geert Pielage namens het bedrijf.
Pielage geeft verder aan dat het bedrijf allerlei strategische opties onderzoekt en daarbij kijkt naar alle bedrijfsactiviteiten: "Als er een besluit wordt genomen over een omvangrijke aanpassing van de organisatie, zal Vion daar onmiddellijk over naar buiten treden."

De verkoop zou noodzakelijk zijn omdat Vions banken niet willen meewerken aan de sanering van de Duitse bedrijfsonderdelen. Het bedrijf zit nog steeds in speciaal beheer bij de banken en leidt verliezen. Het ziet geen kans om de Duitse bedrijven, de belangrijkste oorzaak van die verliezen, afdoende te saneren.

Volgens het FD heeft Vion al een adviseur van de zakenbank Morgan Stanley in huis om de financieringsproblemen op te lossen. Het blad meldt dat volgende week knopen worden doorgehakt over welke stappen er moeten worden genomen.

Voor de hand liggende kopers van de Duitse bedrijven zijn Tönnies en Danish Crown. Ook Chinese bedrijven zouden belangstelling kunnen hebben.

Laatste reacties

  • boerkebrabant

    een tijdje geleden zij herkemy dat vion nagenoeg schuldenvrij was, toch raar dat ze dan geen krediet krijgen om te reorganiseren. volgens mij zit er nog ergens een heel groot probleem, wat wij niet weten, maar vion en de bank wel. een andere verklaring heb ik op dit moment niet voor het niet verstrekken van een noodzakelijke lening. ps het beste lijkt me ook dat vion haar duitse activiteiten vlug van de hand doet, daarna de hele top weg, en een goede directeur die de zaak in nederland goed regelt, misschien zit er in lieshout nog wel eentje?

  • B den Besten

    Een chinees die een grote slachterij overneemt in Duitsland voor de rechtstreekse export naar zijn thuisland, dat zou leuk zijn!!!

  • boerkebrabant

    ik denk dat dat niet gaat gebeuren, die gaat eerder naar een land waar de productie goedkoper is bv brazilie. zou wel een mooie oplossing zijn, en dan niet alleen duitsland, maar ook nederland, zijn we meteen van vion af

Of registreer je om te kunnen reageren.