Home

Nieuws 1865 x bekeken

Kalveren prijshoudend op veemarkt Purmerend

Nuchtere kalveren op de veemarkt in Purmerend zijn deze week prijshoudend verkocht. De aanvoer lag met 570 kalveren hoger dan vorig week. T

oen werden 525 kalveren aangevoerd. De handel verliep goed al weigerden grote kopers meer voor de kalveren te betalen dan vorige week het geval was.

De verwachting is dat de aanvoer van kalveren landelijk deze weken wat afneemt. Dit zou moeten leiden tot een kleine plus in de prijzen, maar tot nu toe is dat nog niet het geval. De opbrengstprijzen van blanke vleeskalveren liggen in de zomerperiode traditioneel wat lager. Daarom willen mesters nu niet te veel voor de kalveren neer leggen. Alleen de beste kalveren worden wat duurder verkocht. Vooral het ruime aanbod in Duitsland werkt de verkopers in Nederland tegen. Of een kleine plus nog gerealiseerd kan worden is dan ook nog de vraag. Duidelijk is dat het komende weken moet gebeuren. In februari en maart neemt de aanvoer naar verwachting weer wat toe.

Een zwartbont stierkalfje eerste kwaliteit noteert deze week maximaal 55 euro, extra kwaliteit noteert maximaal 80 euro. Er werden 395 zwartbonte kalveren aangevoerd, 30 meer dan vorige week. Een stierkalf 50 procent Belgische blauwen eerste kwaliteit noteert maximaal 300 euro, extra kwaliteit 340 euro. Deze week werden er net als vorige week 115 kalveren van vleesrassen in Purmerend aangevoerd.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.