Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 22

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Gassel - Bij melkveehouder Krijn van Raaij in het Brabantse Gassel trekt een wel heel bijzondere pink de aandacht van voorbijgangers. De anderhalf jaar oude Toos55 telt drie kleuren. Het is een lapjeskoe, waarvan er maar een paar in Nederland bestaat. De melkveehouder heeft het kleurrijke natuurfenomeen nog niet eerder meegemaakt op zijn bedrijf. Wel veranderde een jong stierkalfje van roodbont ooit in zwartbont. Toos55 heeft een roodbonte vader en een zwartbonte moeder, normaal gesproken wordt het kalf dan rood- of zwartbont, maar niet tricolor.

  Gassel - Bij melkveehouder Krijn van Raaij in het Brabantse Gassel trekt een wel heel bijzondere pink de aandacht van voorbijgangers. De anderhalf jaar oude Toos55 telt drie kleuren. Het is een lapjeskoe, waarvan er maar een paar in Nederland bestaat. De melkveehouder heeft het kleurrijke natuurfenomeen nog niet eerder meegemaakt op zijn bedrijf. Wel veranderde een jong stierkalfje van roodbont ooit in zwartbont. Toos55 heeft een roodbonte vader en een zwartbonte moeder, normaal gesproken wordt het kalf dan rood- of zwartbont, maar niet tricolor.

  Foto: VidiPhoto
 • Randwijk - Als een trage rups met een snelheid van 0,2 kilometer per uur glijdt de op zonne-energie aangedreven 'weedeater' van biologisch akkerbouwer André Jurrius uit Randwijk dinsdag over een akker met uien. Binnen in het zelfsturende voertuig bevinden zich acht studenten van de universiteit van Wageningen (WUR) die liggend op hun buik op een matras, met hun handen onkruid tussen de jonge uienplantjes vandaan trekken. Na de 6 hectare uien, wacht nog 4 hectare wortels. Bouwer Bert de Jongh uit Strijen heeft inmiddels naast Jurrius - die het apparaat bedacht - meer biologische akkerbouwers als klant voor zijn door zonne-energie aangedreven machine, ook in het buitenland.

  Randwijk - Als een trage rups met een snelheid van 0,2 kilometer per uur glijdt de op zonne-energie aangedreven 'weedeater' van biologisch akkerbouwer André Jurrius uit Randwijk dinsdag over een akker met uien. Binnen in het zelfsturende voertuig bevinden zich acht studenten van de universiteit van Wageningen (WUR) die liggend op hun buik op een matras, met hun handen onkruid tussen de jonge uienplantjes vandaan trekken. Na de 6 hectare uien, wacht nog 4 hectare wortels. Bouwer Bert de Jongh uit Strijen heeft inmiddels naast Jurrius - die het apparaat bedacht - meer biologische akkerbouwers als klant voor zijn door zonne-energie aangedreven machine, ook in het buitenland.

  Foto: VidiPhoto
 • Asuncion - In meer dan veertig landen is afgelopen weken gedemonstreerd tegen Monsanto, producent van gewasbeschermingsmiddelen en GMO-zaad. Deze foto toont demonstranten in Asuncion, de hoofdstad van Paraguay. Het gewasbeschermingsmiddel glyfosaat (werkzame stof in Roundup) staat in veel landen ter discussie.

  Asuncion - In meer dan veertig landen is afgelopen weken gedemonstreerd tegen Monsanto, producent van gewasbeschermingsmiddelen en GMO-zaad. Deze foto toont demonstranten in Asuncion, de hoofdstad van Paraguay. Het gewasbeschermingsmiddel glyfosaat (werkzame stof in Roundup) staat in veel landen ter discussie.

  Foto: ANP
 • Wildemann - Folklore in Nedersaksen: koeien gaan mooi versierd voor het eerst de wei in, in het Duitse Wildemann.

  Wildemann - Folklore in Nedersaksen: koeien gaan mooi versierd voor het eerst de wei in, in het Duitse Wildemann.

  Foto: ANP
 • Kolabari - Inwoners van een dorp in India kijken naar een kudde olifanten die rondsjouwt dicht in de buurt van hun woonplaats. Boswachters en boeren proberen de dieren te verjagen met vuurwerk en stenen. Mensen en olifanten komen elkaar steeds vaker tegen in het grensgebied tussen India en Nepal, omdat steeds meer natuurgebied in cultuur wordt gebracht.

  Kolabari - Inwoners van een dorp in India kijken naar een kudde olifanten die rondsjouwt dicht in de buurt van hun woonplaats. Boswachters en boeren proberen de dieren te verjagen met vuurwerk en stenen. Mensen en olifanten komen elkaar steeds vaker tegen in het grensgebied tussen India en Nepal, omdat steeds meer natuurgebied in cultuur wordt gebracht.

  Foto: ANP
 • Amsterdam - Chris Naylor, chefkok van sterrestaurant Vermeer, tegenover het Centraal Station, toont kruiden die hij verbouwt op het dak. Een bijzondere vorm van 'stadstuinbouw'. Het is de week van de stadslandbouw.

  Amsterdam - Chris Naylor, chefkok van sterrestaurant Vermeer, tegenover het Centraal Station, toont kruiden die hij verbouwt op het dak. Een bijzondere vorm van 'stadstuinbouw'. Het is de week van de stadslandbouw.

  Foto: Reuters
 • Kostanay - Een trekker en wagen verzamelen karkassen van saiga-antilopes op de steppen van Kazachstan. 20.000 exemplaren van de bedreigde diersoort zijn al dood gevonden als gevolg van een pasterurellosis-infectie. De foto is afkomstig van het Kazachse ministerie van landbouw.

  Kostanay - Een trekker en wagen verzamelen karkassen van saiga-antilopes op de steppen van Kazachstan. 20.000 exemplaren van de bedreigde diersoort zijn al dood gevonden als gevolg van een pasterurellosis-infectie. De foto is afkomstig van het Kazachse ministerie van landbouw.

  Foto: Reuters
 • Gokwe - Een vrouw haalt water uit een bron op het platteland in Zimbabwe. In zuidelijk Afrika heerst momenteel uitzonderlijke droogte. Er zijn zorgen over de voedselvoorziening in de regio. Niet alleen daar is het veel te droog, ook op veel plekken elders op de wereld, van de Filipijnen tot Australië en, nog steeds, Californië.

  Gokwe - Een vrouw haalt water uit een bron op het platteland in Zimbabwe. In zuidelijk Afrika heerst momenteel uitzonderlijke droogte. Er zijn zorgen over de voedselvoorziening in de regio. Niet alleen daar is het veel te droog, ook op veel plekken elders op de wereld, van de Filipijnen tot Australië en, nog steeds, Californië.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.