Home

Achtergrond 2 reacties

De slag om dierendag

Dierendag is dit jaar inzet van een ongekende strijd. Maatschappelijke organisaties met soms heel uiteenlopende doelen proberen zich de feestdag van sint Franciscus toe te eigenen.

Marianne Thieme van de dierenpartij laat uiteraard van zich horen. Zij geeft 'geredde legbatterijkippen' eindelijk 'het leven waar ze recht op hebben'. Ze overhandigt zaterdag 4 oktober namens actiegroep Red een legkip geadopteerde kippen aan hun nieuwe eigenaren.

Wakker Dier voert een campagne om mensen te bewegen geen dieren te eten op 'Eetgeendierendag', en probeert hiermee van dierendag een dag van vegetarisme te maken. Een totaal ander doel dan petfoodfabrikant Royal Canin, een bedrijf dat slachtafval hoogwaardige hondebrokken maakt. Dit opent in de Amsterdamse Kalverstraat een heus restaurant voor honden en katten.

De dierenartsen die de door Wakker Dier en Thieme zo gehate intensieve veehouderij mogelijk maken, houden zaterdag in het hele land open dag. Verder is er onder meer een stille tocht in Maastricht ten behoeve van labradors die als proefdier worden gebruikt bij het maken van pacemakers.

Dit alles tegen de achtergrond van het wereldwijd gevierde islamitische offerfeest, dat ondanks een dringende oproep tot uitstel door Faunabescherming gewoon doorgaat. Voor moslims is het een belangrijk ritueel om een dier te offeren tijdens dit feest, dierendag of niet.

Laatste reacties

  • J@gertje

    En ik ga zaterdagmorgen 4 okt. gewoon kraaien schieten, en niet met losse flodders.

  • Mozes

    Ik geef zaterdag de katten extra veel melk zodat ze zich misschien bij de actie van Wakkerdier aansluiten en één dag geen muizen eten. Dat wordt een feestdag voor de uilen die bij mij in de stal zitten omdat die vervolgens extra veel muizen kunnen eten.
    Ook voor de buizerds is het een feestdag omdat deze week veel mais is gehakseld kunnen ze weer gemakkelijker konijnen vangen. Zo is dierendag een feest voor iedereen.

Of registreer je om te kunnen reageren.