Premium
Koeien in de wei. Dit gaan we minder zien door actie van Wakker Dier, stelt columnist Vergaderboer. - Foto: Mark Pasveer RundveeColumn

‘Wakker Dier wil koeien eerder dood’

Reacties

 1. Bepaalde plaatjes komen me deels bekend voor. DUS waarschijnlijk knip en plak werk. ALS het de koeien zijn die ik herken , dan hebben we het over 10 a 14 jaren oud. Hoezo , niet ouder dan 6 jaar ??? LAF dat ze met plaatje niet naar de bijbehorende boer zijn gestapt. DAN hadden ze niet hoeven gissen naar antwoorden.

 2. De vergelijking is nogal gezocht. Mensen zakken op den duur uit, de gemiddelde mens wordt echter dik 80. Een koe kan prima 15 -20 halen, haalt nu ongeveer 6 jaar, dus eindigt op ongeveer 1/3 van het leven. Dat zou voor mensen betekenen dat ze gemiddeld voor hun 30e sterven. Dan zijn we echt nog geen rollatorende en moeilijk lopende mensen. Bij vee heeft rond 30% klauwproblemen (mededeling beroepsmatig klauwbekapper), na afkalven loopt dat boven 50% (meerjarig onderzoek veearts). Het aantal 30-gers dat bij de podoloog loopt is flink minder. Dat de boeren zich bekeken voelen kan ik me voorstellen, maar ga niet doen alsof je oude mensen met jonge koeien kan vergelijken. De bewering dat ze oud worden klopt echt niet. Er zijn er die oud worden, maar gemiddeld gaan ze 4 productiejaren mee, dan houd het wat leeftijd betreft met gemiddeld 6 jaren op.

  1. We (de mensen) worden nu al 10 jaar ouder dan in 1975 koeien zouden dus ook ouder moeten worden maar bij hun gaat het andersom. De oorzaak is mede gelegen in het feit dat de productie maar steeds omhoog moet, voeg daarbij het feit dat in het rantsoen steeds meer geknepen wordt dit heeft tot gevolg dat de koe gebreken krijgt. Maar de melkveehouder dient zich wel af te vragen waar het optimale productieniveau ligt van zijn veestapel nu wordt er enkel gekeken naar het maximale productieniveau.

 3. Ik heb al anderhalf jaar last van mijn been. In het ziekenhuis sturen ze mij van het kastje naar de muur maar niemand doet er wat aan daar. Als ik morgen voor een koe met een zeer been dan staat nog de zelfde dag de dierenarts bij mij op de stoep als dat al nodig is en we lossen het samen op. En de koe loopt met een paar dagen weer helemaal goed. Dat kan ik van de menselijke ziekenhuizen niet zeggen. Doe daar eens iets aan mensen van wakker dier. Richt eens een club op die wakker mens heet.

  1. Ja de dierenarts komt bij nacht en ontij en in het weekend als nodig is . Bij de huisarts moet je al goed praten om een afspraak te krijgen . En er zijn erbij waar je 14 dagen moet wachten voor je er terecht kunt . En over verzorgingshuizen en ziekenhuizen is het ook niet overal rozegeur en manenschijn .

 4. Die mensen van Wakker dier komen zeker nooit in een verpleeghuis, dan schrikken ze zich te barsten.
  Daar kun je wel lang koekeloeren.

 5. Wakker dier is net als Partij voor de Dieren. Deze zorgen voor een land zonder Dieren. Geen schapen, geen koeien, geen varkens, geen dierentuinen , geen dolfinarium, geen kinderboerderijen, geen circusdieren, geen maneges, geen aquariums. Minder gezelschapsdieren. Wel meer roofdieren, dus ook nog minder prooidieren.. Enz.enz. Triest, heel triest.

Beheer
WP Admin