Akkerbouw

Nieuws 1177 x bekeken

Duitse aardappelhandel wint terrein in Oekraïne

De Nederlandse pootgoedhandel is marktleiderschap verloren in Oekraïne. Duitsland neemt deze positie over.

Dat registreert de Oekraïense landbouwraad Evert Jan Krajenbrink. Na jaren van Nederlandse dominantie op de Oekraïense pootaardappelenmarkt, opereren Duitse handelaren als Europlant, Norika en Solana met stuntprijzen agressief op de markt.

Populaire rassen

Populaire Duitse rassen als Alwara en Stella Rosa doen het goed, terwijl Nederlandse pootaardappelen achterblijven. De populaire Nederlandse rassen zijn: Melody, Picasso, Riviera, Rocco, Sante en Sifra.

Duitsland heeft 44% marktaandeel

Na jaren marktleider in Oekraïne te zijn geweest, heeft Duitsland Nederland inmiddels ingehaald met een marktaandeel van 44% (41% voor Nederland). Hoe structureel de trend is, moeten de komende jaren uitwijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.