Akkerbouw

Nieuws

Aardappelcampagne Avebe begint op 17 augustus

Veendam – Coöperatie Avebe begint op maandag 17 augustus met de zetmeelaardappelcampagne. Dat is ongeveer gelijk aan andere jaren, maar wel een week later dan aanvankelijk gepland.

Avebe wilde dit seizoen een week eerder beginnen om de nieuwe fabriek voor de winning van aardappeleiwit zo snel mogelijk in gebruik te kunnen nemen. Deze fabriek is het afgelopen jaar gebouwd in Gasselternijveen. De ontwikkeling van de gewassen is dusdanig dat van deze planning is afgeweken. Een relatief koel voorjaar, gevolgd door een droge periode, maakt dat de aardappelen gemiddeld achterblijven in ontwikkeling. De maanden augustus en september zijn van belang om tot een optimale oogst te komen en Avebe wil haar leden de gelegenheid geven die periode zoveel mogelijk benutten.

Of registreer je om te kunnen reageren.