Akkerbouw

Nieuws 752 x bekeken

Duitse koolzaadoogst groter

Berlijn - De koolzaadoogst in Duitsland komt met een volume van ruim 6 miljoen ton flink groter uit dan vorig jaar.

Dat raamt het Deutsche Raiffeisenvervand (DRV). In vergelijking met vorig jaar is sprake van een plus van 5 procent, hoewel 4,5 procent minder areaal was ingezaaid. De gemiddelde hectareopbrengst wordt geschat op 4,34 ton en het oliegehalte op 42 tot 44 procent. De oogst is niet alleen in Duitsland rijkelijk, maar ook in de EU als geheel. Het totale volume wordt geraamd op 23 miljoen ton, een nieuw record, constateert landbouwmarktbureau AMI. Voordelig voor de prijsvorming is dat uiteraard allerminst. Het bureau ziet in Duitsland een prijsniveau van slechts 335 euro per ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.