Premium
Het staat er slecht voor met onze bodem volgens Decade of Action. De landbouw is de dader, zegt deze groep van natuurminnaars. - Foto: Cor Salverius Fotografie AlgemeenOpinie

‘De boer is de boeman’

Reacties

  1. Het valt me op in dit soort forums dat (bijna) geen enkele boer inhoudelijk reageert maar stelselmatig stigmatiseren en jij/wij tegenstelling creëren. Zo komen we er niet. Worden boeren blind voor de werkelijkheid? U vindt IPCC rapport ook maar onzin?

  2. Als het zo slecht is met de bodemgesteldheid als ze beweren nemen de boeren zelf wel maatregelen.Schijnbaar gaat het nog prima met die gronden,de productie neemt nog steeds toe onder normale omstandigheden.Allerlei lieden wiens Opa vroeger ook nog boer was denken te weten wat er op het boerenbedrijf nodig is,in werkelijkheid hebben ze er geen zak verstand van en kunnen ze beter hun mond dicht houden ze brengen meer schade toe dan ze zelf weten..

    1. Ik ben een van die lieden wiens opa ook boer was en mijn vader ook .
      de meesten die dit lezen trouwens .
      Waarom hebben wij er dan geen zak verstand van .
      en moeten onze mond dicht houden .????

  3. Waarom in godsnaam wil Wijfels bij die lieden horen? Hij weet toch ook wel dat het allemaal leugens zijn? Heeft Van Agt van het cda al een molenwiek gehad, nu dus cda- er Wijfels ook al. Naast Veerman en Van Geel gaat het cda groen links, links voorbij.

  4. Als vergaderboer de “anti boer” groeperingen wil bestrijden, zal hij deze goeroes eerst gelijk geven onder voorbehoud en begint dan hun argumenten onder uit te halen met gelijkwaardige argumenten als de hunne of betere. Direct in de verdediging wat wij als boeren vaak doen werkt bij deze van hun gelijk overtuigde groepen niet.
    Hun gelijk is te vergelijken met het gelijk van de
    extremistische Gelovigen, waar discussie ook zinloos is en werkt als een rode lap op de bekende stier.

  5. De milieu goeroes laten d emensheid denken “Boeren versmeren de boel zonder enig doel”. Helaas zijn deze mensen d eschuld van dit alles, eisten zij niet dat alle monden gevoed moeten worden tegen afbraak prijzen, dan zou de boer best en stapje minder doen. Maar voor deze zgn. sociaal voelende mensen is een zondebok nodig om zichzelf vrij te pleiten.
    De mensen die dus de voedslproductie tegen deze afbraak prijzen vorm geven zijn in hun ogen de schuldigen en daarmee is de Boer tot zondebok verheven. Het aantal mensen op deze aardbol is de oorzaak van de uitputting van de aarde. Maar dat zal deze groep nooit zeggen, legt nl. boter op hun hoofd.

  6. Vreemd. Nederland heeft de beste productie per hectare in de wereld. Als het zo slecht zou zijn was dit zeker niet het geval.

  7. de bodem verdicht door dat er een te kort aan humus ( mest ) in de grond zit en zo ook geen water meer vast houdt dus ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Jammer dat de vergaderboer de stikstof cijvers er weer bij haalt. Wat had je anders verwacht van cijfers die van de rvim komen en het zelfde rekenprogramma gebruikt als de rvim ? Dan vindt ik het toch knap dat dat de berekening van de mesdag nog lager liggen dan die van de rvim . Dat hebben ze ook toegegeven door de cijfers aan te passen
    Ik had van de vergaderboer toch wel verwacht dat die dat door had en niet blindelings alles voir zoete koek slikt. 😪

Beheer
WP Admin