Varkenshouderij

Nieuws 6374 x bekeken

Straathof draagt leiding van zijn onderneming over

Berlijn - Varkenshouder Adriaan Straathof treedt in afwachting van de uitslag van de gerechtelijke procedure over het hem opgelegde persoonlijke beroepsverbod terug als zakelijk leider van zijn bedrijven in Duitsland. Dat heeft hij donderdagavond bekend laten maken door een persagent.

Met zijn terugtreding beoogt Straathof dat de bedrijfsactiviteiten zonder problemen kunnen worden voortgezet. De leiding van de onderneming heeft hij daarvoor overgedragen aan een ander. Het beroepsverbod werd hem vorige maand opgelegd door de Landkreis Jerichower Land in Saksen-Anhalt op grond van overtredingen van de dierenwelzijnsregelgeving. Het deze week daartegen door Straathof per kort geding ingestelde beroep bij de administratieve rechter in Maagdenburg werd afgewezen.

De varkenshouder beproeft de rechtmatigheid van het beroepsverbod nu in tweede instantie. Hij zegt in de persmededeling erop te vertrouwen dat de tegen hem gerichte verwijten in de verdere procedure kunnen worden weggenomen. "Ik ben me er ten volle van bewust dat het kort geding bij de administratieve rechtbank in Maagdenburg over de directe uitvoerbaarheid van het verbod tot het houden van dieren in detail helemaal geen duidelijkheid kan geven. We willen de bedrijven in Saksen-Anhalt naar tevredenheid van de autoriteiten beheren en hebben daarvoor in het verleden veel gedaan. Onze verdere overwegingen zullen we binnenkort presenteren."

Of registreer je om te kunnen reageren.