Rundveehouderij

Nieuws 1401 x bekeken

Duitse zuivel positief over einde quotering

Berlijn - De Duitse zuivelsector ziet goede mogelijkheden om te profiteren van het einde van de melkquotering. Dit bleek op het Berliner Milchforum, georganiseerd door de Duitse zuivelindustrie.

De Duitse zuivel wil een groter deel van de export naar landen buiten Europa pakken, maar wil dan wel dat Europa en ook de nationale en regionale mogelijkheden daarvoor voldoende mogelijkheden blijven geven en eventuele belemmeringen voor de export (zoals nu voor de Duitse zuivel richting Rusland) zo veel mogelijk wegnemen. De Duitse melkveehouderij ziet ook niet meer zo veel zin in de quotering, omdat het nu vooral andere zaken zijn waarop ze moeten letten bij de ontwikkeling van hun bedrijven. Het zijn nu met name milieu-eisen en regels omtrent de voerproductie waaraan bedrijven moeten voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.