Rundveehouderij

Nieuws 963 x bekeken 1 reactie

Torenbranden 'handicappen' exportvermogen van Arla

Pronsfeld/Westbury - Arla Foods brengt melkconcentraat uit Duitsland naar de Britse 'overloopfabriek' in Westbury om daar te laten verpoederen. Daarmee ontlast Arla de Duitse markt.

Ook is het een ultieme poging om de melkpoederproductie in de benen te houden op een moment dat de melkaanvoer hoog is en de exportmogelijkheden niet beter kunnen.

Want Arla heeft wel pech. Eerst brak tijdens de kerstdagen brand uit in een gloednieuwe poedertoren in Pronsfeld, de hoofdzetel van het voormalige Milchunion Hocheifel (MUH). De verwachtingen van de nieuwe toren waren hoog, maar het plezier dat Arla ervan had, was voorlopig van korte duur. De toren is tot zeker nog de hele maand april buiten gebruik.

En er was meer pech. Begin februari brak ook brand uit in een droogtoren in het Deense Videbaek. Daar wordt zuigelingenvoeding geproduceerd voor het Chinese Biostime. Die productie ligt nu ook voor minstens twee maanden stil.

Arla zoekt daarom naarstig naar vervangende droogcapaciteit. Melkconcentraat uit Pronsfeld gaat tijdelijk naar een Arla-fabriek in het Britse Westbury. Voor Videbaek is er nog geen alternatief gevonden.

Eén reactie

  • Gerd

    toch de melk geit na Upahl

Of registreer je om te kunnen reageren.