Rundveehouderij

Nieuws 1289 x bekeken 8 reacties

Grondstofwaarde melk levert nogmaals in

Kiel - De grondstofwaarde van melk zoals maandelijks berekend door het Institut für Ernährungswirtschaft (ife) in het Duitse Kiel, is in oktober nogmaals gedaald.

Ten opzichte van september levert deze marktindicator 0,7 cent in waardoor deze uitkomt op 26,7 cent per kilo af boerderij uitgaande van 4 procent en 3,4 procent eiwit. Lichtpuntje is dat boterprijzen licht (1,5 procent) aantrokken. De prijzen van de andere grondstof waarop de indicator is gebaseerd, mageremelkpoeder, zakten met 4,5 procent.

Laatste reacties

 • alco1

  Als dit zo doorgaat zal er er na 1 april 2015, als het quotumtijdperk ten einde is, maar weinig extra gemolken worden.

 • Fermer

  De investeringen voor het na-quotum tijdperk zijn al grotendeels gedaan of aangegaan, in heel melkgericht Europa, dus er zal meer gemolken moeten worden om hier wat van terug te verdienen. Daarbij, hoe lager de melkprijs, hoe lager de marge, dus hoe meer men zal melken om financieel toch vrij te komen. De aanloop naar productie-uitbreiding is momenteel al duidelijk zichtbaar, men zit gemiddeld dit laatste quotumjaar dichterbij of verder boven het quotum te melken.

 • jan doedel

  bovendien is er op veel bedrijven meer jongvee aangehouden en komen in de loop van volgend jaar gewoon aan de melk dus komt er gewoon meer melk.

 • Koen Franken

  Emerei , denk dat het overgrote deel van de stallen nog maar voor een gedeelte is bevolkt , en dat het ind is zoals gerda al zegt , het moet voor een gedeelte nog komen . Donkere wolken komen over de melkveehouderij hangen , maar deze zullen na verloop van tijd ook weer overwaaien , maar verwacht zeker dat niet iedereen dit zal overleven met een kostprijs van ver in de 30 cent .

 • HJ O R

  Kostprijs ver in de 30 cent???????????
  Volgens SiemJan hebben zijn volgelingen 22 cent, en bevrijdingsdag komt er aan.

 • Koen Franken

  fendt , reportage van enkele weken geleden van een nieuwe stal hier op de site , kostprijs 34 cent !!

 • gvanlaar

  als we kostprijs hadde van 22 cent waren we allemaal schatrijk want de melkprijs is bij mijn wete nooit onder 22 cent geweest!!! hoorde van de boekhouder dat nederland gemiddeld op ongeveer 35/ 36 cent zit!

 • margarietha 30

  kostprijs van siem jan zn volgelingen 22 ct?als siem jan voor 22ct moest produceren dan verkoopt ie zn koeien abrupt en kan ie dan de hele dag vergaderen met zn volgelingen over dat het qoutum weer moet terugkomen om een einde aan de prijsdalingen temaken!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.