Mechanisatie

Foto & video 6175 x bekeken 7 reacties

Multi-trekkertest toegelicht

Lelystad (Fl.) - Boerderij onderwierp acht compacte trekkers aan een trekkertest. Dit videofilmpje geeft een impressie van de gevolgde procedure.

Eerder plaatsten we ook al een fotoverslag van deze trekker op de site. Dat is hier nog te bekijken.

Laatste reacties

 • martin-limpers

  waarom zit deuts en claas er niet bij?
  wouden die niet of zijn deze niet uitgenodigt????

 • Martijn Knuivers
  Redactie

  Beste Martin,

  Deutz Fahr had graag meegedaan, maar kon ten tijde van de test geen trekker leveren omdat de start van de serieproductie van het nieuwe model was vertraagd. Claas en Valtra waren ook uitgenodigd, maar wilden niet meedoen in deze test.

 • martin-limpers

  oke bedankt voor de reactie

 • hansvanbergen

  Het verschil tussen Fendt en Zetor is ruim 60.000 euro. Dat is bij 4% rente gemmiddeld  over de jaren alleen al 2400 euro per jaar. Daar kun je al makkelijk 1000 kuub mest van laten injecteren.

 • kleine boer

  @hans als je alles telt moet je geen boer worden makkelijk zat je hebt volgens mij verkeerde beroep gekozen.   Ik neem aan dat je geen enkele ha eige grond hebt want voor zeg maar 50000 de ha kan je beter voer kopen en mest afzetten......

 • hansvanbergen

  OK dus boeren is in jouw beleving dus voor domme mensen die niet kunnen rekenen. Mogen ze wel lezen en schrijven?  Dit soort fianciele aspecten mis ik nogal eens in de reportages. Zo las ik net dat een gebruikte opraapwagen en frontmaaier samen 20.000 euro kosten en dat je dan voor een paar dubbeltjes kunt zomerstal voeren. Trekker met fronthef is gratis en voeren moet je dan met de hand.

 • kleine boer

  nee hans er hoort ook een stukje arbeidsvreugde bij en dat is bij de 1 een jd en de andere dure stier weer ander dure melkstal of stuk grond als we gan tellen word er nooit wat verdiend ook bij jou niet. Ik voer nu met mijn 2e opraapwagen op stal van geen 1500 euro en met vorige 5 jr gedaan. En frondhef pto nieuw geen 5000 euro opgebouwd kan ik met rest wa over is nog makkelijk iets kopen om het voor de koe te duwen of koop doseer wagen da kan ook. Ik doe het met mijn mini shovel da gaat perfect al heb ik nie uitgerekend of ik er wat aan kan verdienen hier telt stukje arbeids gemak... hIer staan 2 jd met fronthef en pto gewoon gemak en arbeidvreugde

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.