AlgemeenNieuws

Duitse vleesproductie groeit

Wiesbaden – Duitsland heeft in 2014 1,3 procent meer vlees geproduceerd dan in 2013.

In 2014 produceerden de slachtondernemingen 8,2 miljoen ton vlees; 102.800 ton meer dan in 2013. Vooral de productie van pluimveevlees is gestegen, maar ook die van varkens en rundvlees.

Duitsland produceerde in 2014 1,5 miljoen ton pluimveevlees; 4,8 procent (69.500 ton) meer dan een jaar eerder.

Het aantal geslachte varkens steeg in 2014 met 0,2 procent (112.600 dieren) en kwam uit op 58,7 miljoen dieren. Deze varkens leverden een totale vleesproductie op van 5,5 miljoen ton; 0,3 procent (14.900 ton) meer dan het jaar daarvoor.

Er werden 3,6 miljoen runderen geslacht; 1,9 procent ( 65.200 dieren) meer dan in 2013. Vooral in Beieren en Noordrijn-Westfalen is de productie gestegen. De stijging van de rundvleesproductie is vooral terug te voeren op de groei van de binnenlandse rundveehouderij. De import van slachtrunderen is ten opzichte van 2013 gedaald.

Beheer
WP Admin