Home

Nieuws 658 x bekeken

Verplichte antibiotica-monitoring in Duitsland

Berlijn - Dinsdag 1 april is in de Duitse landbouw de wet op de antibiotica-monitoring van kracht geworden. In zowel de varkens- als de pluimvee- en rundveehouderij moeten de boeren elk half jaar melden hoeveel antibiotica zij hebben ingezet. Daaraan herinnert het landbouwministerie in Berlijn.

De eerste gegevens dienen 1 juli te zijn ingeleverd bij de daartoe aangewezen veterinaire toezichthouders. Als het verbruik op een bedrijf boven het totale gemiddelde blijkt te liggen is de ondernemer in kwestie verplicht om in samenwerking met de veearts naar oplossingen te zoeken om de inzet te reduceren. Voor de bedrijven die 25 procent boven het gemiddelde zitten geldt, dat een schriftelijk plan van aanpak moet worden gepresenteerd. Als de bedrijven verzuimen aan hun meldplicht te voldoen of bij problemen nalaten de aanwijzingen te volgen kunnen boetes worden opgelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.