Home

Nieuws 988 x bekeken 2 reacties

Dalende trend Duitse varkensvleesconsumptie versterkt

Bonn - De al jaren dalende trend van de varkensvleesconsumptie in Duitsland zet dit jaar versterkt door. Zo aten Duitse consumenten in 2013 nog 1,5 procent minder varkensvlees met 52,8 kilo per hoofd van de bevolking.

In de eerste tien maanden van dit jaar is die consumptie met 1,7 procent gedaald naar 51,9 kilo per inwoner. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksbureau AMI.

Duitsers kochten met 19,1 kilo per persoon tot en met oktober ook 1,7 procent minder pluimveevlees dan vorig jaar. In dat laatstgenoemde jaar steeg die afzet nog met 2,1 procent naar 19,4 kilo.

Rundvlees ontspringt de dans dit jaar op de Duitse consumentenmarkt. Duitse huishouden eten er 1,4 procent meer van met 13,1 kilo per hoofd. Vorig jaar daalde de rundvleesverkoop aan Duitse huishoudens nog met 2,3 procent naar 12,9 kilo per persoon.

Laatste reacties

  • varkentjeeee

    derk graag ook erbij zetten hoeveel Duitsers er zijn misschien is de totalen consumptie wel gestegen in plaats van dalend omdat er meer Duitsers zijn maar per hoofd minder? dit zegt toch helemaal niks

  • Jan van het Zand

    Het aantal Duitsers neemt ook al jaren af. De emigratie naar Duitsland is net als in Nederland? Dan blijft het stabiel?

Of registreer je om te kunnen reageren.