Akkerbouw

Nieuws 1738 x bekeken

Weer richt in Duitse akkerbouw minstens 40.000 hectare schade aan

De schade is in de Duitse akkerbouw vorige week door het noodweer van woensdag fors opgelopen.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van verzekeraar Vereinigte Hagel. In totaal is op dit moment door telers 40.000 hectare gemeld, waarvan de gewassen geheel of gedeeltelijk zijn vernietigd. Dit areaal is in totaal bij de maatschappij verzekerd voor 85 miljoen euro. De schade-experts van de verzekeraar stelden bij bijvoorbeeld suikerbieten tot 90% bladverlies vast en tot 80% breuken bij veldbonen. Langs alleen de Nederlandse grens tussen Venlo en Bocholt is een verzekerd areaal van 1.000 hectare aangemeld bij de assuradeur. Bij Kleef viel op woensdag 1 juni binnen 24 uur 130 liter regen per vierkante meter, ofwel 15%, wat normaal in een heel jaar valt. Vereinigte Hagel constateert verder dat veel telers hun verzekering nog niet hebben uitgebreid naar hevige neerslag. Door de klimaatverandering neemt echter juist het aantal hoosbuien toe. Met de vaststelling van de uit te keren bedragen is de maatschappij nog bezig, maar nu al is duidelijk dat minstens 15 miljoen euro kan worden geclaimd.

Of registreer je om te kunnen reageren.