PluimveeNieuws

PHW-Groep wil Esbro overnemen

Wehl – Paul Wesjohann & Co GmbH III, onderdeel van de Duitse PHW Groep, wil Esbro in Doetinchem overnemen.

Beide ondernemingen hebben hun voornemen ter kennis gebracht van de Autoriteit Consument en Markt. Als de overname doorgaat, wordt de nieuwe slachterij van Joop Eskes in Wehl, die vorig jaar van start ging onderdeel van het grote Duitse pluimveeconcern.

De PHW Gruppe (omzet 2,4 miljard euro) beheerst de hele pluimveevleesketen van broedei tot en met geslacht product. Tot de groep behoren zes broederijen, vijf mengvoerbedrijven en dertien slachterijen annex verwerkingsbedrijven die onder de naam Wiesenhof opereren. De hoofdvestiging van het concern is in Visbeck. PHW en Esbro stellen dat de samenwerking de fundering is voor een langdurige samenwerking en een strategische versterking van hun gezamenlijke activiteiten op de Nederlandse markt.

Eskes bereikte eerder, in 2010, een overeenkomst met 2 Sisters Storteboom over de overname van zijn bedrijf. Dat was nog voordat de bouw van de nieuwe slachterij van start ging. Hoewel de mededingingsautoriteiten geen bezwaar hadden tegen dat samengaan, ging die overname toch niet door en koos Eskes voor een zelfstandig voortbestaan.

Esbro (productie 150.000 ton per jaar) heeft een breed scala aan producten, variërend van de gangbare kuikens, het gildehoen, tot de biologische kip met drie sterren. Over 2013 was de omzet volgens gegevens van de Kamer van Koophandel ruim 66 miljoen euro.

Beheer
WP Admin