Premium
Vleesveehouder Leon Moonen is al jaren actief met natuurbegrazing en afzet van eigen producten onder de naam Crole. Als het aan hem ligt, komen daar binnen afzienbare termijn ook producten van kweekvlees en verkoop van biopten bij. - Foto: Van Assendelft RundveeAchtergrond

Kweekvlees straks naast de Limousin-koeien

Reacties

  1. Stel dit kweekvlees wordt een nieuwe hype in de voedselketen. Is de vraag waar en wie gaat het produceren? Vermodelijk wordt de productie gegunt aan de meest goedkope producent. Marktwerking zo hoort het en onze handel ziet dat wel zitte. De kans is groot dat we ons overleveren aan een van de mondiale productie landen met alle risico’s van dien. De mensen zullen het nl. nooit leren, dat goedkoop uit eindelijk duurkoop wordt (mondkapjes, medicijnen etc.)

  2. Mooi hoor maar vegans zullen het niet eten omdat het niet vegan is. Vegetariers krijg je misschien wel zo gek dat ze het kopen. Een hoge prijs is geen probleem want burgers kopen ook mobieltjes van boven de 1000 euro. Voor mij als boer is het een goede ontwikkeling: ipv 7 dgn in de week druk te zijn met het vee, kun je in de toekomst een gewone werkweek maken. Wat voer in de machine kletsen en klaar is kees. Hopelijk kun je straks zo simpel ook melk maken. Er zit waarschijnlijk wel een addertje onder dit verhaal. Producenten zullen copyright moeten afdragen aan de durfinvesteerders. Copyright die we niet kennen bij gewoon vlees, melk en eieren. Worden we toch weer als werkslaaf behandeld.

Beheer
WP Admin