RundveePartner

Hoe verbeter je de gezondheid van melkvee?

Beste melkveehouder, de gezondheid van je melkvee wordt voor een groot deel bepaald door het rantsoen. Wist je dat je met het nieuwe inkuilmiddel Bonsilage Fit gras de gezondheid van je vee eenvoudig verbetert?

Je koeien voelen zich fitter en ziektes zoals slepende melkziekte en pensverzuring worden voorkomen.

Geef je koeien een energieboost

Koeien hebben met name in de eerste 100 dagen na de lactatie extra energie nodig. Het nieuwe inkuilmiddel Bonsilage Fit gras zet tijdens de conservering van de graskuil suiker om in propyleenglycol. Deze makkelijk opneembare energie geeft koeien een energieboost en stimuleert een goede stofwisseling. Je koeien zijn fitter en hebben minder risico op slepende melkziekte.

Voorkom dat je koeien pensverzuring krijgen

Met de gezonde energiebalans die Bonsilage Fit gras aanmaakt uit suiker blijft de pens pH op peil. De pensbacteriën kunnen het rantsoen maximaal benutten en omzetten in melk. De pens functioneert uitstekend waardoor pensverzuring wordt voorkomen.

Het verhaal van onderzoeker Ewald Kramer en melkveehouder Jan Kool

Onderzoekers van universiteit Göttingen hebben met praktijkonderzoek bovenstaande voordelen van Bonsilage Fit gras aangetoond. Ewald Kramer, onderzoeker en productontwikkelaar bij Schaumann vertelt in onderstaande video over dit onderzoek. De Groningse melkveehouder Jan Kool gebruikt sinds twee jaar Bonsilage Fit gras voor zijn graskuilen. Waarom hij gekozen heeft voor dit inkuilmiddel ziet u in de video.

 

Meer informatie over Bonsilage Fit gras.

Beheer
WP Admin