Partner
Als onafhankelijke specialist helpt TFH Holland particuliere beleggers met investeren in stabiele winstgevende mkb-ondernemingen. - Foto: TFH Holland AlgemeenPartner

Het mkb, dé markt met een goede risico-rendementsverhouding

In een onzekere tijd, waarin hoge vastgoedprijzen, een schommelende aandelenmarkt en stijgende inflatie de hoofdrol spelen, is er één markt met wel degelijk een goede risico-rendementsverhouding: het midden- en kleinbedrijf.

Nick Jacobs, algemeen directeur van participatiemaatschappij TFH Holland: “Wanneer je grote bedragen wil beleggen, waarbij risico en rendement nog in de pas lopen, is dit de beste optie. Ik zie niet zo snel een belegging die het op dit moment beter doet.”

Als onafhankelijke specialist helpt TFH Holland particuliere beleggers met investeren in stabiele winstgevende mkb-ondernemingen. Instappen kan vanaf € 100.000. Het vermogen van investeerders wordt verspreid over minimaal dertig mkb-ondernemingen, zodat het vermogen stabiel rendeert. Investeerders participeren rechtstreeks, waardoor zij voor 90% meedelen in de winst.

Strenge voorselectie

Om investeerders optimale zekerheid te bieden, hanteert TFH Holland een strenge voorselectie. “We overwegen überhaupt alleen mkb-ondernemingen die in sterke sectoren gevestigd zijn”, vertelt Jacobs. “Ze moeten minimaal zes jaar bestaan en minstens een half miljoen aan winst draaien.”

Vervolgens dompelt TFH zich letterlijk onder in het bedrijf. “Om een goed beeld te krijgen van de business, de ambitie en om efficiency te kunnen aanbrengen op alle mogelijke vlakken.” Het fonds neemt een half jaar de tijd om een uitgebreide controle uit te voeren, maakt hij het concreet. “Onder meer advocaten en juristen onderzoeken het bedrijf uitvoerig. Pas als alle lijken uit de kast gehaald zijn, beslissen we of het een “go” wordt, of niet.”

Tekst gaat door onder de foto

Nick Jacobs, algemeen directeur van participatiemaatschappij TFH Holland:
Nick Jacobs, algemeen directeur van participatiemaatschappij TFH Holland: "Ik zie niet zo snel een belegging die het op dit moment beter doet dan onze investeringen in mkb-ondernemingen.” - Foto: TFH Holland

Private beleggingsfondsen

Ter aanvulling van het sterke mkb-portfolio worden door TFH Holland eveneens private beleggingsfondsen geselecteerd, waarin het namens haar beleggers investeert. Beleggingsfondsen als het Britse technologieadvies- en investeringsbedrijf GP Bullhound (GPB), waarmee TFH Holland afgelopen maand de handen ineen sloeg.

“GPB behoort tot de top drie van presterende techfondsen in Europa”, verklaart Jacobs. “En heeft meer dan een miljard euro onder beheer. Zo investeerde het fonds bijvoorbeeld al in Spotify en Klarna. De in totaal 150 vermogensbeheerders realiseren al sinds 2008 consistent een effectief rendement van 27% op jaarbasis en GPB beschikt over goede groeiverwachtingen met consistent hoge rendementen.”

Het technologiespeelveld waarin GPB zich begeeft, past bovendien perfect bij TFH Holland, benadrukt hij. “We investeren uitsluitend in de sectoren ICT, cyber security, voeding en gezondheid. Sectoren waarin de vraag naar diensten door toenemende digitalisering en vergrijzing het grootst is.”

Coöperatieve structuur

De risico’s worden bovendien flink beperkt door leningen van de bank te vermijden, gaat Jacobs verder. “En door de coöperatieve structuur van het fonds. Door te blijven herinvesteren in de bedrijven blijven deze financieel gezond. Hierdoor vergroten we het risico op winst zoveel mogelijk.” Wat er vervolgens overblijft, wordt uitgekeerd. “Na verkoop gaat 90% van de winst uit de verkoop naar de beleggers en tussentijds keren we een jaarlijks rendement uit van 8%.”

Wij vinden dat het bij investeren vooral om vertrouwen gaat

TFH Holland typeert zich door een persoonlijk aanpak, besluit Jacobs. “En dat is echt niet standaard in deze sector, kan ik zeggen. Wij vinden echter dat het bij investeren vooral om vertrouwen gaat. Wanneer investeerders vragen hebben, kunnen ze die dan ook direct aan mij stellen. Zodat beslissingen sneller genomen kunnen worden en eventuele beren op de weg worden vermeden. Ik durf wel te stellen dat deze transparantie een belangrijke reden is dat we al twee jaar zo goed presteren.”

Beheer
WP Admin