Partner
CEO Nick Jacobs van TFH Holland: “We zien steeds vaker dat het een voorwaarde is van beleggers in het MKB dat een investering naast een gunstig rendement ook maatschappelijke waarde heeft.” – Foto: TFH Holland AlgemeenPartner

Coöperatief investeren met oog voor de toekomst

Investeringsfonds Tech Food en Health Holland (TFH) is 2023 goed begonnen. CEO Nick Jacobs verwacht dat het een impactvol kwartaal en jaar wordt met veelbelovende investeringen en stabiele investeerdersprofielen. En hoewel het TFH Holland Hybrid Fund met een ‘soft close’ is gesloten, is er nog voldoende ruimte voor investeerders vanaf € 100.000 om in te stappen en deel te nemen.

Jacobs: “Recente investeringen in bijvoorbeeld Milvum en JP Bullhound zijn voorbeelden van partijen waarmee we best ver gevorderd zijn in de investeringsfase, maar waar nog wel ruimte is voor andere beleggers. Daarbij mogen we oprecht tevreden zijn over de fondsemissie voor deze bedrijven.”

Dat TFH Holland profijt heeft van het feit dat ze als coöperatie het DNA hebben om succesvolle samenwerkingen aan te gaan, wordt steeds duidelijker. Er is een breed aanbod aan investeringsmogelijkheden, maar sommige springen er echt uit. Momenteel kijkt Jacobs met zijn team bijvoorbeeld naar een IT-bedrijf dat een online applicatie ontwikkelt voor zorgondernemers. De app pakt mentale problematieken van kinderen en jongvolwassen preventief aan.

Samen impact maken

De coöperatieve gedachte dat je met gelijkgestemden (met identiek geloof in de investering) investeringen doet met een hoge mate van zekerheid en die impact hebben op het leven van alledag, in dit geval in de jeugdzorg, zijn voor TFH Holland niet meer weg te denken.

Preventie stimuleren vanuit IT & technologie om het leven te veraangenamen is niet nieuw. Maar preventief handelen om het risico van mentale problemen te reduceren is nog niet ingeburgerd, maar wel steeds noodzakelijker, stelt TFH.

Jacobs: “Anno 2023 is dit voor ons geen trend. We zien steeds vaker dat het een voorwaarde is van beleggers in het MKB dat een investering – zoals een IT-applicatie – naast een gunstig rendement ook maatschappelijke waarde heeft.”

Learnings delen

Investeerders hebben naast de wens kapitaal te genereren steeds vaker interesse om hun kennis en ervaring te delen met (jonge) ondernemers, blijkt uit de ervaring van TFH Holland. Beleggers willen naast funding ook hun ervaring aanbieden aan start-ups en scale-ups. De aandacht voor de menselijke kant van investeren en ondernemen wint steeds meer terrein. In de massamedia is een formule als ‘Dragons Den’ bijvoorbeeld niet meer weg te denken.

Beheer
WP Admin