Partner
Nick Jacobs van TFH Holland Group: "Eenmaal met elkaar in zee, blijven de lijnen kort en is afspraak altijd afspraak.”  - Foto: TFH Holland Group -Partner

Beleggen in het Nederlandse MKB

Voor particuliere beleggers die willen investeren in het Nederlandse MKB, is het niet altijd even makkelijk om toegang te vinden. Tegelijkertijd zijn er in ons land veel MKB-bedrijven die op zoek zijn naar additioneel groeikapitaal om de volgende stap te kunnen zetten. TFH Holland koppelt deze ondernemers en bedrijven daarom aan elkaar.

TFH Holland biedt particuliere beleggers de mogelijkheid om te investeren in stabiele winstgevende Nederlandse MKB-ondernemingen, legt algemeen directeur Nick Jacobs uit. Het gaat om ondernemingen waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. De investeringsmaatschappij richt zich specifiek op de sectoren ICT, cybersecurity, voeding en gezondheid. “Door de toenemende digitalisering en vergrijzing in Nederland zijn dit sectoren met ondernemingen met een duurzaam groeiperspectief.”

Ondernemingen kunnen op deze manier sneller groeien en innoveren. “Waardoor eveneens de werkgelegenheid in ons land wordt vergroot.” Beleggers zijn zeker van een duurzaam groeiperspectief. “Zij ontvangen een winstdeling van 90% en volwaardig stemrecht in de jaarlijkse ledenvergadering. Geen tegenstrijdige belangen met de eigenaar dus, en een goede verdeling tussen rendement en risico.”

‘Beleggers ontvangen een winstdeling van 90% en volwaardig stemrecht in de jaarlijkse ledenvergadering’

TFH Holland werkt niet samen met een bank. “Beleggers investeren niet in aandelen of afgeleiden daarvan. Alle opbrengst die naar ratio bij de investering hoort, komt naar de beleggers toe.”

Actief beheer

De bedrijven waarin wordt geïnvesteerd, hebben al een bewezen track-record en om zicht te houden op de processen en de risico’s, doet TFH Holland aan actief beheer. “We draaien als het ware mee in de onderneming zelf. Dit heeft als voordeel dat we de bedrijven op financieel vlak kunnen ontzorgen en dat we eventuele onverwachte situaties kunnen zien aankomen en daarop acteren.”

TFH Holland werkt mee aan alle belangrijke processen, spreekt met alle werknemers en gebruikt dit als basis om een sterk groeiplan te formuleren. “Bij het opstellen van dit groeiplan zijn ook de raad van advies en het investeringscomité betrokken. Op deze manier combineren wij de ervaring van een grote groep succesvolle ondernemers bij het begeleiden van onze MKB-bedrijven.”

Transparantie

Informatievoorziening en transparantie zijn de sleutels tot vertrouwen en succes, benadrukt Jacobs. “Als je weet vóór wie en mét wie je het doet, kun je wensen en ambities veel beter invullen, kennis op elkaar aan laten sluiten en (door)groeikansen vergroten.”

Geïnteresseerde beleggers ontvangt TFH Holland dan ook altijd persoonlijk op kantoor. “Om de mens en de wensen erachter goed te leren kennen. Op basis daarvan gaan we op zoek naar geschikte bedrijven om in te beleggen. Eenmaal met elkaar in zee, blijven de lijnen kort en is afspraak altijd afspraak.”

Financiële en intellectuele meerwaarde

TFH Holland combineert een (door)startkapitaal met kennis, benadrukt Jacobs. “Onze beleggers zijn zelf doorgewinterde ondernemers met veel kennis van bepaalde branches en processen, waardoor ze financieel en intellectueel van meerwaarde zijn voor de MKB-bedrijven waarin zij investeren.”

Zo’n 25 tot 30% van de beleggers van TFH Holland is agrariër. “Een doelgroep die beschikt over veel financiële expertise en die veel aandacht besteedt aan contractonderhandelingen.” Veelal investeren zij in MKB-bedrijven die applicaties ontwikkelen. “In diverse sectoren”, verduidelijkt hij, “maar die allemaal gemeen hebben dat zij het leven makkelijker, efficiënter en/of veiliger maken. Vaak zijn dit applicaties die de beleggers (onbewust) ook zelf gebruiken en die daarmee weer een raakvlak vormen.”

TFH Holland streeft ernaar het vermogen van beleggers te spreiden over minimaal dertig MKB-ondernemingen, besluit Jacobs. “Hierdoor is het vermogen beter bestand tegen onverwachte marktomstandigheden.” Deelname kan vanaf €100.000. De minimum rendementseis is 8% per jaar.

Meer informatie: https://www.tfh-holland.nl

Beheer
WP Admin