Partner
Foto: Barenbrug RundveePartner

Grasland nu doorzaaien voor hogere kwaliteit ruwvoer

2017 was een uitstekend groeiseizoen. Daardoor zijn de graskuilen bij de meeste melkveehouders goed gevuld. Deze riante graspositie geeft u de mogelijkheid om uw grasland een opknapbeurt te geven.

Oogst u naast massa ook een goede kwaliteit? ‘Onkruidgras’ levert 100 VEM minder dan Engels raaigras. Wist u dat iedere 29 VEM uit gras 1.000 liter melk per koe per jaar oplevert? Het is nú het ideale moment om uw grasland te verbeteren, want oktober biedt ideale omstandigheden voor het doorzaaien van uw grasland.

Verschil in voederwaarde tussen grassoorten

 

Controleer uw percelen

Door ieder jaar uw slechtste percelen te verbeteren, houdt u uw grasland in een goede conditie. Als het aandeel goede grassen van een graslandperceel minder is dan 80%, dan is doorzaaien een uitstekende optie om de kwaliteit te verbeteren. Ligt het percentage goede grassen onder de 60%, dan is herinzaai aan te bevelen. U herkent onkruidgrassen aan de witte voetjes.

Wilt u hulp bij het beoordelen van uw grasland? Download gratis de Barenbrug GraslandApp in de Appstore of bij Google Play Store.

Doorzaaien tot laat in het najaar

Het graszaadmengsel GreenSpirit Doorzaai is geschikt om tot laat in het najaar door te zaaien. Het mengsel kiemt bij een bodemtemperatuur vanaf 6 graden en de jonge kiemplantjes vestigen en ontwikkelen zich snel. Wilt u het risico op een slechte opkomst verkleinen, kies dan voor GreenSpirit Doorzaai.

 

Advies en Advisering

Voor advisering en verkoop van GreenSpirit Doorzaai kunt u terecht bij uw GreenSpirit-dealer.

Beheer
WP Admin