Partner
Foto: NVM AlgemeenPartner

Funda in business is hét platform voor agrarisch vastgoed

Op funda in business staat niet alleen commercieel vastgoed, maar ook agrarisch vastgoed. Van veehouderijen tot akkerbouwbedrijven en van percelen grond tot glastuinbouw. “Wij willen een verbinding zijn tussen de aanbieder van en zoeker naar agrarisch vastgoed en commercieel vastgoed”, aldus Mark Askamp, salesmanager bij Funda Real Estate BV.

Op funda in business staat volgens Askamp het meest complete agrarisch aanbod van Nederland met alle benodigde informatie. “Je kunt daarbij denken aan informatie betreffende zaken als gebouwen, aantal hectaren en verschillende grondsoorten. We bieden zowel lege kavels aan als complete agrarische bedrijven met bijvoorbeeld ook een woonfunctie daarbij.”

1 miljoen bezoeken

Gemiddeld staan er zo’n zeshonderd agrarische objecten op funda in business, vervolgt Askamp. “En daarnaast nog ruim vierhonderd kavels voor agrarische doeleinden.” Dat funda in business druk bezocht wordt, bewijst het aantal bezoeken dat de website heeft. “We zitten op ruim 1 miljoen bezoeken per maand voor funda in business in totaal. Als platform voor commercieel en bedrijfsmatig vastgoed – dus ook agrarisch vastgoed – zijn wij de absolute marktleider in Nederland. Voordeel voor de aanbieder van agrarisch vastgoed is dan ook dat wij alle zoekers naar commercieel vastgoed trekken. Daardoor bereik je niet alleen de zoekers die op zoek zijn naar agrarisch vastgoed, maar een veel breder publiek.” En dat kan handig zijn als (voormalig) agrarische bedrijven ook voor andere doeleinden benut zouden kunnen worden.

Divers aanbod

Het aanbod van agrarische bedrijven op funda in business is bovendien heel divers, aldus Askamp. “Er staan momenteel zo’n achttien verschillende typen agrarische bedrijven op onze site. Melkveehouderijen en varkenshouderijen worden daarbij het vaakst aangeboden. Anderzijds zitten er ook hele specialistische bedrijven tussen zoals zoogkoeienbedrijven en een palingkwekerij. Daarnaast staan er nu ongeveer vierhonderd percelen grond op de site, allemaal ter verkoop. Maar grond kan via funda in business eventueel ook voor pacht worden aangeboden.”

Selectie

Funda in business bedient alle bedrijfsmakelaars in Nederland en selecteert daarbij volgens de salesmanager nauwkeurig. “Alle NVM-bedrijfsmakelaars krijgen standaard toegang tot ons platform. Alle overige makelaars vragen wij om het overleggen van bepaalde certificaten die aantonen dat zij ook daadwerkelijk bedrijfsmakelaar zijn. We hebben een netwerk van ongeveer 1.900 bedrijfsmakelaars, daarvan plaatsten er in 2018 zo’n zevenhonderd agrarisch aanbod op ons platform.”

Gebruiksvriendelijk

Continu wordt gewerkt aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. “Ongeveer 1,5 jaar geleden heeft de website van funda in business een redesign gehad en daarmee is ook het agrarisch vastgoed onderdeel geworden van funda in business. Al het aanbod op één site, dat is wel zo overzichtelijk. Bovendien profiteert het agrarische deel van de site nu van ontwikkelingen en updates die voor heel funda in business worden doorgevoerd. Zo hebben we vorig jaar bijvoorbeeld beeldaanpassingen doorgevoerd op de homepage, waardoor agrarische zoekers zich nog meer thuisvoelen bij funda in business. We willen vraag en aanbod zo goed en zo snel mogelijk bij elkaar brengen.”

Meer lezen over agrarisch vastgoed? Check het dossier!

Beheer
WP Admin