Fuite heeft toestemming gevraagd voor aankoop van alle aandelen in Gosschalk. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Fuite wil Gosschalk geheel overnemen

Veevoerbedrijf Gebroeders Fuite wil slachterij Gosschalk geheel overnemen.

Dat Fuite slachterij Gosschalk geheel wil overnemen blijkt uit de melding die het bedrijf deed bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Fuite en Gosschalk dienden op 3 april een aanvraag in bij de mededingingsautoriteit voor toestemming voor de overname. Daarbij wordt expliciet genoemd dat Fuite Family ‘uitsluitende zeggenschap’ wil verkrijgen over zowel Gosschalk Beheer BV als Clara BV. Die laatste is een foodservicebedrijf. Dit bedrijf richt zich op levering van Nederlands rund- en varkensvlees aan de horeca, retail en cateringbedrijven. Voor die uitsluitende zeggenschap vraagt Fuite toestemming voor de aankoop van alle aandelen in Gosschalk.

VanDrie Group wilde samenwerken met Gosschalk

De ingeslagen weg is daarmee anders dan de invulling die VanDrie Group en Gosschalk eerder aan hun voorgenomen samenwerking wilden geven. Bij de intentieverklaring daarvoor lieten beide bedrijven weten de verwerving van het meerderheidsbelang niet te zien als een overname. Het zou gaan om een samenwerking tussen twee familiebedrijven.

Tot 13 april reageren op overname Gosschalk door Fuite

Verder dan een intentieverklaring kwam het daarbij niet. Nog voor de deal beklonken was, gooiden acute liquiditeitsproblemen roet in het eten. Die ontstonden als gevolg van het faillissement van een Deense afnemer. VanDrie wilde geen extra financiële middelen verstrekken om dat gat te dichten, waarna Gosschalk de intentieverklaring opzegde. Twee dagen later kwam het nieuws dat Fuite de noodlijdende slachterij in Epe wilde overnemen.

Belanghebbenden kunnen tot 13 april schriftelijk bij ACM reageren op de aangevraagde overname. Daarna zal de mededingingsautoriteit een besluit nemen.

Beheer
WP Admin