In Nederland, België en Duitsland worden vleesvervangers van FrieslandCampina onder de naam Valess verkocht. In het Verenigd Koninkrijk wordt dat Tender’lish. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

FrieslandCampina brengt vleesvervangers naar VK

FrieslandCampina gaat vleesvervangers introduceren in het Verenigd Koninkrijk onder het merk Tender’lish.

Het is de eerste stap van de zuivelgigant op de Britse vleesvervangermarkt. Dit gaat het niet doen onder het internationale merk Valess, waaronder de producten in Nederland, België en Duitsland worden verkocht, maar onder de nieuwe naam Tender’lish. Het gaat om vier kipvervangers op basis van melkeiwit. Naar verwachting zijn de producten vanaf begin oktober te koop.

Britse vleesvervangers in zwaar weer

De Britse vleesvervangermarkt heeft het moeilijk. De bedrijven stellen dat de markt voor plantaardig daalt en er veel concurrentie is. Het bedrijf Meatless Farm ging onlangs failliet door gebrek aan financiering, maar is ternauwernood overgenomen door een concurrent. Foodbedrijf Samworth Brothers sluit mogelijk hun fabriek voor plantaardige producten door de dalende markt. Ook Plant & Bean vroeg faillissement aan en stopte Nestlé met de verkoop van plantaardige merken Garden Gourmet en Wunda.

RFC toch naar VK

Toch stapt FrieslandCampina nu in. Alison Lees, verantwoordelijk voor de markting van Tender’lish, zegt tegen nieuwssite The Grocer dat de ‘laatste zes maanden uitdagend waren’. “Toch, in een tijd dat veel producenten zich terugtrekken, wil FrieslandCampina volop investeren in toekomstige groei met de introductie van een vernieuwende, superieure kipvervanger.”

Reacties

  1. Echt campina denkwijze , wij weten wel wat de consument wil .
    Ik zou eerst de consument vragen wat ze willen, voor ze het proberen door de strot te duwen.
    Maar zo denken ze niet , kijk maar in de supermarkt, welke producten worden sterk afgeprijsd omdat ze de max houdbaarheids datum naderen . Precies dure a merk en biologische.

  2. De engelse markt: daf ging failliet, bmw verloor in enkele jaren daar 5 miljard en hield net de mini in bezit. Vion kreeg een pak slaag en zo zijn er wel meer voorbeelden. Ga er maar van uit dat rfc ook geld gaat verliezen. Maar waarom dat risico nemen? Lopen de rfc- managers zelf privé ook nat bij een flop?

Beheer
WP Admin