Albert Heijn gaat aangesloten varkenshouders financieel ondersteunen bij het aanpassen van hun stallen voor het keurmerk Beter Leven-1 ster Keurmerk (BLK-1 ster). – Foto: Ronald Hissink VarkensNieuws

Albert Heijn: vergoeding stalaanpassing Beter Leven-1 ster

Albert Heijn gaat aangesloten varkenshouders financieel ondersteunen bij de aanpassing van stallen voor het keurmerk Beter Leven-1 ster.

De premie, tot 6 cent per kilo binnen de huidige prijssystematiek, is van toepassing op varkenshouders met wie Albert Heijn een langjarige samenwerking heeft. Dat meldt de supermarkt in een persbericht.

Aanvullende eisen

Vanaf 1 januari 2025 gelden aanvullende eisen voor Beter Leven-1 ster. Voerligboxen met uitloop gaan in de ban en biggen en vleesvarkens moeten op 40% dichte vloeren liggen. Een verdere toename van de daglichtvoorziening wordt verplicht en varkens dienen in grotere groepen te worden gehouden. De kosten van stalaanpassingen verschillen per bedrijf.

Dierenbescherming reageert verheugd

De Dierenbescherming reageert in het persbericht verheugd op de investering van Albert Heijn. “De supermarktketen geeft hiermee aan het belang van verbeterde dierenwelzijn te onderschrijven, en bereid te zijn daar ook voor te willen betalen. Dat is van groot belang voor de boeren, zodat zij de benodigde investeringen ook kunnen terugverdienen en we zo stappen kunnen zetten op weg naar een dierwaardige veehouderij”, zo zegt bestuurder Ellen Bien.

“We zijn trots op onze langetermijnsamenwerking in onze varkensketen en die willen we behouden. Daarnaast willen we uitbreiden met nieuwe varkenshouders. Daarom is het belangrijk om te investeren in onze varkensketen”, aldus Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats bij Albert Heijn. 

 

Reacties

  1. Ik ben benieuwd hoe de beterleven boeren hier zelf in staan. De extra kosten worden namelijk niet helemaal vergoed, het is maar net hoe je het brengt

Beheer
WP Admin