Premium
Foto: Koos van der Spek AlgemeenNieuws

Fracties willen toch mest op eigen grond

Reacties

  1. Wat is het verschil trouwens in verantwoording.
    Je hebt nog steeds gebruik snorren voor de grond en productie normen voor het vee. Die berekening zal hetzelfde moeten zijn als de huidige verantwoording.
    Waarom zou die nieuwe voorgestelde werkwijze dan meer of minder fraudegevoelig zijn.
    Ik zie het verschil niet. Laat ze dat eerst maar eens uitleggen voordat ze alles weer overhoop halen.

  2. We horen al jaren dat er minder regels komen. Elke verkiezing is het weer een verkiezings belofte.
    Maar nu ineens moet en zal Schouten het eenvoudiger maken?
    Had ze dat maar is de afgelopen 4 jaar met een aantal dossiers gedaan..
    wat doet dat mens daar überhaupt nog? Wegwezen ! Tis klaar ja

  3. Het mestoverschot begint waar je grond ophoudt.., zeker in de melkveehouderij moet er een stimulans blijven om grondiger te worden!

  4. Stel je produceert 10.000 ton mest en hebt grond voor 9.9999 ton. Dan zou je 10.000 ton moeten afvoeren en 9.999 ton weer aanvoeren. Hoe kun je dan nog stellen dat je het slimste jongetje van de klas bent?

    1. Die smartphone van mij is ook wat, als ik @Armer tik geeft hij @farmerbn aan??🤔

  5. Wat een overdreven gedoe om fraude volgens de minister te voorkomen. Het gros van de boeren heeft een sluitende mest boekhouding. Ik denk doordat de normen niet correct zijn sommige zelfs teveel afvoeren. In die zin zie ik wel iets in alles wegen en bemonsteren zoals John Kessel schrijft maar ook dat zal dan wel niet geloofd worden. Ze zijn al twee jaar bezig om de normen te evalueren na een internetconsultatie . Maar dat schijnt nogal moeilijk te zijn. Het is belachelijk om mest af te voeren als je niet volledig grondgebonden bent. Slecht voor het milieu en je portemonnee.
    De politiek heeft weinig vertrouwen in het gros van de sector . Ze hebben al herhaaldelijk het fraude verhaal gebruikt ( zie tweeling kalveren).
    Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

  6. Dachten ze nou echt dat ik als ngg boer al mn mest zou weg doen? Nee natuurlijk niet. Weet je wel hoeveel extra transport bewegingen extra dit is. Past niet in mn natuurvergunning

  7. Handhaafbaarheid en eenvoud in regelgeving is belangrijk, maar wat gaat het niet kosten om eerst alle mest af te voeren, dan te laten verwerken waarna de bewerkte mest weer aangevoerd moet worden om die dan alsnog uit te laten rijden.

  8. Als je niet grondgebonden bent alle mest verplicht wegen en monsteren. Ook dat wat op eigen land gaat. Als je grond gebonden bent ben je vrij om je mest te verdelen over je land. Hoe moeilijk wil je het als overheid maken??

Beheer
WP Admin