Machinefabrikant Evers Agro heeft in samenwerking met Landkracht Agri de nieuwe combi-zaaimachine Dartmoor ontwikkeld. - Foto's: Michel Velderman MechanisatieNieuws

Evers Agro en Landkracht Agri introduceren combi-zaaimachine Dartmoor

Machinefabrikant Evers Agro heeft in samenwerking met Landkracht Agri een nieuwe combi-zaaimachine ontwikkeld: de Dartmoor. De machine is geschikt voor het zaaien van nieuwe gewassen en het doorzaaien van grasland.

De Evers Dartmoor wordt in Nederland verkocht door Landkracht als Single Disc Seeder. De combi-zaaimachine is uitgerust met massieve snijschijven met een doorsnede van 41,5 cm. Door de spitse vorm en grote diameter hebben deze schijven weinig weerstand en blijven ze draaien onder verschillende omstandigheden, aldus fabrikanten Evers Agro en Landkracht Agri.

De machine heeft een hydraulisch druksysteem, waarmee het gewicht van de trekker kan worden overgebracht naar de machine. Volgens de fabrikant resulteert dat in een druk van 125 kg per schijf. De zaaidiepte is vanaf 5 millimeter instelbaar met spindels en vulplaten.

Exacte zaaitechniek

De Single Disc Seeder is voorzien van een pneumatische zaaimachine. De precieze verdeling van het zaaizaad loopt via verdeelkoppen. De zaaimachine beschikt over 32 snijschijven en uitlopen. Elke snijschijf is voorzien van een onderhoudsvrij lager en opgehangen in rubber geveerde elementen voor een goede bodemvolging.

De machine is verkrijgbaar in een breedte van 285 cm met een zaaiafstand van 8,9 cm en een 300 cm brede variant met een zaaiafstand van 9,4 cm.

Lees verder onder de foto

Combi-zaaimachine Dartmoor is geschikt voor het zaaien van nieuwe gewassen en het doorzaaien van grasland.
Combi-zaaimachine Dartmoor is geschikt voor het zaaien van nieuwe gewassen en het doorzaaien van grasland.

Tweede pneumatisch zaaimachine optie

Optioneel is de combi-zaaimachine uit te rusten met een tweede pneumatische zaaimachine. Hiermee kun je volvelds kruiden en klavers zaaien. De Pictorrol zorgt voor de afsluiting van de zaaisnede. De verkoop voor de Nederlandse markt vindt plaats via Landkracht Agri, de machine wordt ook geleverd in hun grijze bedrijfskleur.

De Single Disc Seeder met één zaaimachine is verkrijgbaar vanaf € 33.500, de meerprijs voor de tweede zaaibak is € 5.100.

Lees ook: Combi-bemester Evers Quadro Disc brengt mest dichtbij de wortels

Reacties

Beheer
WP Admin