Foto: ANP AlgemeenNieuws

Europees Parlement wil wolf minder beschermen

Een meerderheid van het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een resolutie die het toejuicht om de beschermde status van de wolf in Europa af te schalen.

Volgens de Europarlementariërs is de hoeveelheid wolven in de EU inmiddels dusdanig dat de strikt beschermde status niet meer nodig is. Het aantal slachtoffers van grote roofdieren zoals de wolf neemt ondertussen toe.

Oproep aan Europese Commissie

Een minder beschermde status verlaagt de drempel om beheersmaatregelen te treffen. De resolutie is een oproep aan de Europese Commissie. De parlementariërs willen dat de Commissie er alles aan doet om leed en schade door grote roofdieren (zoals de wolf) aan vee te voorkomen.

De beschermde status van de wolf is vastgelegd in het Verdrag van Bern. Het Permanent Comité hiervan vergadert volgende week over onder meer een voorstel om de strikt beschermde status van wolven af te schalen.

De Nederlandse Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP) is één van de parlementariërs die de resolutie indiende en is blij met de uitkomst. “Wolven zijn strikt beschermd, hoewel ze allang niet meer bedreigd zijn. Die achterhaalde wetgeving moet aangepast”, aldus Ruissen.

Reacties

Beheer
WP Admin