Premium
De aanwending van gewasbeschermingsmiddelen moet fors omlaag vindt de Europese Commissie. Daarvoor zijn drastische plannen op tafel gekomen. - Foto: Henk Riswick AlgemeenAchtergrond

EU-plannen gewasbescherming laten lidstaten huiveren

Reacties

 1. Mocht dit doorgaan dan hoop ik ook dat alle residu normen naar 0 gaan in product en dat voor import producten ook 0 geldt. Wellicht is het handig om deze eerst gelijk te trekken met het toelatingsbeleid alvorens verder in middels te gaan snijden. Dan zien we daar de gevolgen van zoals bijvoorbeeld een verbod op sinaasappels en mandarijnen die behandeld zijn met Imazalil.

 2. Google eens op shri Lanka, wat daar allemaal aan de hand is.
  In het nieuws hoor of zie je er niets van.
  Door het verbieden van gbm en kunstmest is het van een welvarend exporterend land naar een importerende land gegaan met een inflatie van 66%!!!!!!!
  Succes.

 3. @Armer. De Oekraine helpen wegens de voedselvoorziening is een hier geldt ook de verderiging van het Democratische stelsel in de wereld. Voor de mondiale voedselvoorziening zullen dez eplannen weinig uithalen. Ik las net dat in Montana de uitproductie gehaalde oppervlaktes,wegens te lage vergoening weer in productie gaan. Dan praten we over giga oppervlaktes en tevens zijn er nog mogelijkheden in Zuit Amerika en Afrika. Dit laatste continent “zendt” zijn burgers reeds vooruit, zodat ze op tijd aan kunnen schuiven aan de Europese voedseltrog. De wal zal dit schip wel keren. We kunnen ons afvragen of de politiek onder druk van de Groenen ook tot daadwerkelijke invoeren van deze voedselzekerheid schadende maatregelen kan komen, als we de klimaatverandering in acht nemen.

 4. En daarom moet de oekraine geholpen worden. Europa ziet dat land als onze graanschuur. Hier weinig productie zonder hulpmiddelen en daar volop spuiten en produceren voor de europese markt. De britten trouwens lachen zich een breuk. Wij boeren moeten dit voorstel zo veel mogelijk steunen zodat er voedseltekorten komen. Als de boeren voor zijn gaat het waarschijnlijk niet door. Zijn ze tegen dan wel.

  1. Dat is de enigste manier inderdaad , we gaan het plan omarmen en starten er met zijn allen niet in 2030 maar in 2023 mee. Liever een snelle dood dan nog 7 jaar creperen.

Beheer
WP Admin