AlgemeenNieuws

‘Doorstart Kruidenier als geheel onhaalbaar’

Rotterdam – Een doorstart van de failliete voedingsmiddelengroothandel Kruidenier als geheel zit er niet in. Gesprekken met partijen om de kernactiviteiten van het Rotterdamse bedrijf verder te laten gaan zijn op niets uitgelopen, maakte curator Leonard Boender van DVDW Advocaten vrijdag bekend.

Het voltallige 600 man tellende personeel van Kruidenier is inmiddels ontslag aangezegd. Er rest de curator naar eigen zeggen niets anders dan de onderneming “in delen te verkopen aan regionaal geïnteresseerde partijen”. Hierdoor kan waarschijnlijk maar een klein deel van de werkgelegenheid worden gered.

Doordat Kruidenier eind vorige week al niet meer in staat bleek een groot aantal bedrijven te beleveren, kreeg het te maken met een plotselinge uitstroom van veel klanten. Volgens de curator is dat de reden waardoor hij met geen enkele partij tot overeenstemming over een overname is gekomen. “De grootste partijen binnen de foodservices-branche waren zelfs niet eens bereid om aan de onderhandelingstafel te verschijnen”, schrijft Boender in een verklaring.

Cateraar Albron, een belangrijke afnemer van de Kruidenier Groep, zei eerder deze week al te zijn overgestapt op de dienstverlening van branchegenoot Sligro omdat Kruidenier niet meer in staat was om te leveren.

Kruidenier, dat de catering verzorgde voor onder meer bedrijfsrestaurants, benzinestations en kinderdagverblijven, kampte al een aantal jaar met financiële problemen en een teruglopende omzet. Het bedrijf werd woensdag failliet verklaard.