Foto: Martijn ter Horst RundveeNieuws

DOC Kaas verhoogt melkprijs met € 3

DOC Kaas verhoogt de melkprijs van januari met € 3,06 naar een maximale melkprijs van € 46,85 per 100 kilo. Dat bedrag ontvangen melkveehouders die recht hebben op alle toeslagen.

Nieuw is de klimaattoeslag van maximaal € 0,50 die DOC Kaas uitkeert aan melkveebedrijven die voldoen aan CO2-emissienormen die vanuit de KringloopWijzer zijn overgenomen. De weidegangtoeslag komt vanaf 1 januari uit op € 1,50 per 100 kilo melk. Deze was € 1,75. De basismelkprijs – berekend door Boerderij – komt uit op € 43,35 per 100 kilo.

Milcobel plust melkprijs ook

Het Belgische Milcobel komt met € 2 verhoging voor de melkprijs van januari. De reëel uitbetaalde melkprijs komt uit op € 44,23 per 100 liter. In deze melkprijs zijn maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid meegenomen. Deze melkprijs is berekend met 43 gram vet en 35 gram eiwit per liter.

Milcobel is volgens eigen zeggen het eerste kwartaal van 2024 goed begonnen en ziet positieve signalen op de zuivelmarkt. Zo verwacht het zuivelbedrijf veel van het weiproteïneconcentraat (WPC80) dat het in samenwerking met Arla Foods in de mozzarellafabriek in het Belgische Langemark produceert. Berekend met Nederlandse standaardwaarden komt de basismelkprijs uit op € 42,63 per 100 kilo, een verhoging van € 2,11 per 100 kilo. Alle bedragen zijn exclusief btw en gelden bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo. Voor de Nederlandse situatie is de bijdrage van € 0,055 per 100 kilo melk aan ZuivelNL in mindering gebracht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin