H2Trac werkte in Arnhem aan een systeemtrekker met vier even grote wielen, een cabine in het midden en een dieselelektrische aandrijving. De investeringsmaatschappij zette de investering in H2Trac stop, waardoor een faillissement onvermijdelijk was. - Foto's: Bob Karsten MechanisatieNieuws

Arnhemse trekkerfabrikant H2Trac failliet

Trekkerfabrikant H2Trac en moederbedrijf E-ox zijn beide failliet verklaard. Het bedrijf uit Arnhem (Gld.) ontwikkelde een systeemtrekker met dieselelektrische hybride aandrijving en werkte aan een waterstofvariant.

Mede-eigenaar Paul van Ham laat weten dat de investeringsmaatschappij van familie Kuiken en Joldersma de investering in het bedrijf stopzette, waardoor een faillissement onvermijdelijk was. Wat de investerende aandeelhouder tot deze beslissing bracht, is niet geheel duidelijk. De investeringsmaatschappij is niet bereikbaar voor commentaar.

Een curator is bezig met de afwikkeling van het faillissement. Het is op het moment niet duidelijk of, en op welke manier, er een vervolg gaat komen van de verdere ontwikkeling van de EOX175-systeemtrekker. Het bedrijf had één trekker met dieselelektrische aandrijving bijna afgebouwd. Met de bouw van een waterstofvariant was het bedrijf al begonnen.

H2Trac is ontstaan uit een doorstart van MTT Tractors, bekend van de MultiToolTrac.

Nieuwe systeemtrekker

H2Trac ontwikkelde in Arnhem een systeemtrekker met vier even grote wielen, een cabine in het midden en hydraulisch verstelbare spoorbreedte (2,25 tot 3,20 meter). De systeemtrekker is vooral ontworpen met oog op de rijpadenteelt, waarbij geteeld wordt in de onbereden grond tussen de wielen. De eerste trekker, genaamd EOX175, is uitgerust met een dieselelektrische aandrijving.

Reacties

  1. Nou, laat de overheid nu maar eens zien waar ze met al die innovatie-miljarden blijven …
    (niet thuis geven, Provincie niet, Rijk niet, NIEMAND niet thuis….
    Het scheelt ze allemaal geen ene zak).
    Ik blijf lekker dieselen

Beheer
WP Admin