Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Varkens In Nood wil inzet Kamer tegen varkensruimingen China

Stichting Varkens in Nood heeft 42.627 handtekeningen aangeboden aan de Tweede Kamer om in actie te komen tegen de wrede manier van doden van varkens in China.

Door een grootschalige uitbraak van Afrikaanse varkenspest worden in China tientallen miljoenen varkens geruimd. De dieren worden gedood door ze levend te begraven. Varkens in Nood roept Kamerleden op om hier maatregelen tegen te nemen. Ze willen dat de minister van Buitenlandse Zaken de Chinese overheid oproept zich te houden aan de afspraken van de werelddiergezondheidsorganistie OIE. Hierin zijn afspraken gemaakt over een diervriendelijke manier van het doden van dieren. Volgens Varkens in Nood houdt China zich niet aan deze afspraken. Ook pleit Varkens in Nood voor het instellen van internationale waarnemers bij de ruimingen van dieren in China.

Geen economische bril

Woordvoerder Frederieke Schouten van Varkens in Nood vindt dat er in Nederland meer aandacht moet komen van de situatie in China. Ze zegt dat er nu alleen naar de situatie wordt gekeken met een economische bril: het zou goed zijn voor de Nederlandse varkensprijzen en de afzet van varkensvlees aan China.

Belangstelling voor petitie

De petitie werd aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken. Deze commissie vergadert volgende week over de beleidsnota Nederland-China. Vanuit deze commissie was beperkt belangstelling voor de petitie. Slechts 3 Kamerleden waren aanwezig bij de overhandiging van de handtekeningen.

Laatste reacties

 • Henkjan7

  dit is een hele andere manier van aandacht vragen dan een stal bezetten.
  ik denk dat we geld moeten doneren om de actievoerders van een ticket naar China te voorzien

 • drikhend

  U doneerd natuurlijk anoniem ? Het is allemaal begonnen om de veehouderij hier weg te krijgen . Overal in de wereld gebeuren er zaken die wij hier ons niet kunnen indenken en druven te doen .Maar hier is eten naar behoefte tegen betaalbaar en soms lage prijzen vergeleken met andere producten . Zou voedel net zo hard in prijs gestegen zijn dan de rest zouden velen in minder luxe moeten leven om voedsel te kunnen betalen . In Nederland wordt men voor zulk soort actie tegen veehouderij niet naar behoren gestraft . In China heeft men nog andere denk wijze over dieren . En ik denk dat actie voerders daar hun leven niet zeker zijn . Dus voer actie in beschaafd land en maak daar de zaak kapot en varken van hier kan daar gehouden worden en eventueel ook levend begraven worden . Hoe kortzichtig kan men zijn in zijn overtuiging . In mijn ogen berijken ze dan omgekeerde van wat ze willen . Je zult eerst de mogelijkheden weg moeten nemen dat dieren elders meer gehouden gaan worden onder slechtere omstandigheden . Dan berijk je wat nu veregert men probleem voor dier alleen maar . Maar is dit nu dommigheid of schijnheiligheid ?

 • wimpy

  @15:52 toch wel een ticket voor een enkele reis hoop ik

 • wimschaap

  maak nie uit de chinezen rekenen wel af met die lui

Of registreer je om te kunnen reageren.