Foto: AFP VarkensNieuws

Varkens In Nood wil inzet Kamer tegen varkensruimingen China

Stichting Varkens in Nood heeft 42.627 handtekeningen aangeboden aan de Tweede Kamer om in actie te komen tegen de wrede manier van doden van varkens in China.

Door een grootschalige uitbraak van Afrikaanse varkenspest worden in China tientallen miljoenen varkens geruimd. De dieren worden gedood door ze levend te begraven. Varkens in Nood roept Kamerleden op om hier maatregelen tegen te nemen. Ze willen dat de minister van Buitenlandse Zaken de Chinese overheid oproept zich te houden aan de afspraken van de werelddiergezondheidsorganistie OIE. Hierin zijn afspraken gemaakt over een diervriendelijke manier van het doden van dieren. Volgens Varkens in Nood houdt China zich niet aan deze afspraken. Ook pleit Varkens in Nood voor het instellen van internationale waarnemers bij de ruimingen van dieren in China.

Geen economische bril

Woordvoerder Frederieke Schouten van Varkens in Nood vindt dat er in Nederland meer aandacht moet komen van de situatie in China. Ze zegt dat er nu alleen naar de situatie wordt gekeken met een economische bril: het zou goed zijn voor de Nederlandse varkensprijzen en de afzet van varkensvlees aan China.

Belangstelling voor petitie

De petitie werd aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken. Deze commissie vergadert volgende week over de beleidsnota Nederland-China. Vanuit deze commissie was beperkt belangstelling voor de petitie. Slechts 3 Kamerleden waren aanwezig bij de overhandiging van de handtekeningen.

Beheer
WP Admin