Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Vion neemt maatregelen tegen hittestress

Varkensslachterij Vion neemt maatregelen om hittestress bij varkens te voorkomen tijdens warme dagen.

Als eerste worden de varkens vroeger op de dag geladen. Daarnaast wordt het asfalt bij de slachterij onder de vrachtauto’s gekoeld met water. Om een goede luchtcirculatie in stilstaande vrachtwagens te realiseren, worden grote ventilatoren geplaatst.

Wachttijden zoveel mogelijk beperken

Een strakke tijdsplanning in overleg met transporteurs zorgt er voor dat wachttijden zoveel mogelijk worden beperkt. Varkens in stilstaande vrachtauto’s worden extra gecontroleerd om tijdig maatregelen te kunnen nemen als het welzijn van de dieren in gevaar dreigt te komen.

Eén reactie

  • Ik krijg , de laatste maand, een beetje het idee, dat er een nieuwe directeur bij Vion aan het roer zit... Vark Ensin Nood , heet hij, volgens mij. Bij elke actie die Varkens in Nood uithaalt, reageert Vion direct met maatregelen. Misschien is het handiger die actiegroepen eens langs te laten komen ipv telkens op deze manier te reageren en zo je beleid hap-snap te moeten aanpassen. Voor zo'n groot bedrijf zou ik niet Vark Ensin Nood als directeur willen hebben...... veel wijsheid gewenst

Of registreer je om te kunnen reageren.