Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Delhaize eist varkens met PIC-Piëtrain als vader

De Belgische supermarktketen Delhaize, onderdeel van het AholdDelhaize concern waar ook Albert Heijn toe hoort, wil dat alle leveranciers overstappen op vleesvarkens met een PIC Piëtrain als eindbeer.

Volgens woordvoerder Roel Dekelver komt het vlees van nakomelingen van deze beer het best tegemoet aan de smaakbeleving van de consumenten.

Delhaize wil meer aandacht voor smaak om de varkensvleesconsumptie, die onder druk staat, een nieuwe impuls te geven. “Op basis van onder meer smaaktesten en onderzoeken naar vleeskwaliteit zijn we tot de keuze voor de Piëtrain-eindbeer van PIC gekomen”, licht Dekelver toe.

Label ‘Beter voor iedereen’

Delahize verkoopt sinds 2014 varkensvlees en vleeswaren onder het label ‘Beter voor iedereen’. Het label onderscheidt zich op gezondheid vanwege het hoge gehalte aan omega-3 vetzuren in het vlees. Om dat te realiseren krijgen de varkens voer met lijnzaad, wat een hoog gehalte aan omega-3vetzuren bevat. Varkenshouders krijgen de meerkosten hiervan vergoed en daarbovenop ontvangen zij één euro per varken extra voor deelname aan dit label.

Delhaize is hiermee de eerste supermarkt die haar leveranciers verplicht tot een gedwongen winkelnering. “Deze stap past prima in ons streven om de klanten maximaal tevreden te stellen met een gezond en lekker stukje varkensvlees”, aldus Dekelvere. Delhaize heeft in totaal 110 varkenshouders die exclusief voor het label produceren. Het initiatief is een Belgische aangelegenheid, volgens de woordvoerder. “Maar we wisselen wel ervaringen uit met Albert Heijn”, voegt hij eraan toe. Albert Heijn was niet in staat tijdig een reactie te geven.

Laatste reacties

  • WGeverink

    Staat er bij delhaize een veganist aan het bewind of zo? Pietrain is goed als je als boer een hoog vleespercentage wil scoren bij de slachterij. Voor smaak, malsheid en beleving is pietrain de allerlaatste optie.

  • John*

    als AH dezelfde keuze zou maken betekent dat een grote tik voor het vion-topigs blok..

Of registreer je om te kunnen reageren.